Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο»: Καυγάς που υπηρετεί βαθύτερες στοχεύσεις



Ο ρατσισμός είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού και του αστικού κράτους, που κοροϊδεύει ότι πάει να τον αντιμετωπίσει με νόμους

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού σε κάλπικα διλήμματα, αλλά και την υποβοήθηση της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, που προωθείται με άξονα το δίπολο. ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στην προσπάθεια να ντύσουν με προοδευτικό μανδύα ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο, που ενσωματώνει επικίνδυνες κατευθύνσεις της ΕΕ.

Από την πλευρά της, η ΝΔ επιχειρεί να χαϊδέψει από τη μια τα αυτιά μιας μερίδας των ψηφοφόρων της και από την άλλη να προβληθεί σαν πολιτική δύναμη που εγγυάται την «ελευθερία του λόγου» και αρνείται το νομοσχέδιο στο όνομα τάχα του να μην την περιορίσει. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα καταθέσουν τις επόμενες μέρες από κοινού το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο που κατάρτισε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει δική του πρόταση νόμου.

Το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταθέσει κανένα νομοσχέδιο. «Οι βουλευτές της ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη», σημείωναν την Τετάρτη συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς κάλεσε τους συνεργάτες του «να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για να συμπληρωθεί η υπάρχουσα νομοθεσία».

Σ' αυτή την κατεύθυνση, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Α. Ασημακοπούλου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, σημείωσε πως «ποτέ η ΝΔ δεν είπε ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο δεν έχει κανένα περιθώριο βελτίωσης». Ταυτόχρονα, απέφυγε να απαντήσει αν θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη ή θα το υπερψηφίσει αν υπάρξουν βελτιώσεις, αναφέροντας ότι «δεν είναι σωστό να προτρέχουμε στο τι θα γίνει ούτε να εμπλεκόμαστε σε σεναριολογία».

Πάντως, σε όλους τους τόνους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζουν ότι «δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής» με αφορμή το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο και δηλώνουν προσήλωση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τα «γύρισε» ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την Τετάρτη, ο Αλ. Τσίπρας ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ανάλωσε τη μισή του ομιλία στο να καταγγέλλει τη «δεξιά κυβέρνηση που φλερτάρει αδιάκριτα με την ακροδεξιά και τους νεοναζί», που «αρνείται την αναγκαιότητα αντιρατσιστικού νόμου», κατέληξε να δηλώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο που τόσο καιρό υπερασπίζεται, αλλά θα καταθέσει δικό του, εν γνώσει του ότι δε θα ψηφιστεί! Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, προέτρεψε έμμεσα τον υπουργό Δικαιοσύνης σε παραίτηση.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και για να οξύνει την κούφια αντιπαράθεση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, δήλωσε ότι «μπροστά στην προσπάθεια να συντηρήσει ένα ανούσιο δίπολο, ο κ. Τσίπρας γίνεται απλά δεκανίκι της ΝΔ και του κ. Σαμαρά. Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες υπερισχύουν των αξιών και των αρχών».

Είχε προηγηθεί συνέντευξη της Φ. Γεννηματά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm». Αφού αρχικά δήλωσε ότι «η υπάρχουσα νομοθεσία δεν επαρκεί», στη συνέχεια, φανερώνοντας ότι στις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι να ενταχθούν στην ελληνική νομοθεσία οι αντιδραστικές επιλογές της ΕΕ, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης σημειώνουν πως είναι «δέσμευση της κυβέρνησης πάρα πολύ άμεσα να έρθει προς ψήφιση αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή».

Με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων του «δημοκρατικού τόξου» να στηρίξουν το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, ξεπερνώντας τις «μικροκομματικές σκοπιμότητες». Από την πλευρά του, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Σπ. Λυκούδης, με συνέντευξή του στο «Βήμα Fm», ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση δεν θα πάψει να έχει τη συνοχή που έχει, αν δεν περάσει το αντιρατσιστικό και δεν θα δημιουργηθεί καμία δυσκολία για το μέλλον».

ΚΚΕ: Οι αντιπαραθέσεις δεν αφορούν την ουσία

Σε σχόλιό του σχετικά με τη συζήτηση γύρω από το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Μέρα με τη μέρα γίνεται πιο φανερό ότι οι αντιπαραθέσεις και ζυμώσεις των άλλων κομμάτων, γύρω από το λεγόμενο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο, δεν αφορούν την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του ναζισμού που γεννά και θρέφει το σύστημα που οι ίδιοι υπερασπίζονται. Έχουν πραγματικό στόχο αφ' ενός την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και τον εγκλωβισμό του λαού σε νέα ψεύτικα διλήμματα, αφ' ετέρου την ενσωμάτωση αντιδραστικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ποινικοποιούν τους λαϊκούς αγώνες και τις ριζοσπαστικές ιδέες».

 

Πηγή:- “902.gr”