Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η φρίκη του ισραηλινού πολέμου στα παλαιστινιακά εδάφη

 

Του Γιώργου Τούσσα*

Βράδυ, κατακαλόκαιρο, αφόρητη ζέστη, υγρασία και το κροτάλισμα των όπλων της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ, που με τη στήριξη και των συμμάχων του, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με πυραύλους και όλμους σπέρνει τον όλεθρο, θερίζει ζωές ανθρώπων στα Παλαιστινιακά εδάφη. Η μυρωδιά του μπαρουτιού και του αίματος αναβλύζει από τα διαμελισμένα κορμιά των παιδιών, των γυναικών, των εργατών, τρέχει στα συντρίμμια των σχολείων και των σπιτιών, στους δρόμους της Γάζας. Φρίκη, κρύος ιδρώτας στους κροτάφους και το αίμα των δολοφονημένων Παλαιστινίων, κάνει το γύρο του κόσμου... Κομμένη ανάσα, για να συνειδητοποιηθεί η ζωή ή ο θάνατος για τους αποκλεισμένους της μεγαλύτερης φυλακής του κόσμου, τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

Το τίμημα βαρύ, 820 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί, πάνω από 4.730 οι τραυματισμένοι, τις τελευταίες 17 ημέρες, από τις 8 Ιούλη που κλιμακώθηκαν οι δολοφονικές αεροπορικές και χερσαίες πολεμικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα. Χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν καταφύγιο στην αποκλεισμένη περιοχή της Γάζας. Η Μεσόγειος Θάλασσα μετατρέπεται σε υγρό τάφο για χιλιάδες απελπισμένους Παλαιστίνιους, που σπρωγμένοι από το θάνατο που σπέρνουν τα ισραηλινά όπλα, αναζητούν σωτηρία. Τα διεθνή αμερικάνικα και ευρωπαϊκά ειδησεογραφικά πρακτορεία των καπιταλιστών, σε ζωντανή μετάδοση, διαλαλούν τη δύναμη και τη «χειρουργική ακρίβεια της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ, τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού», σπέρνουν τον τρόμο στους λαούς στα τέσσερα σημεία του πλανήτη. Η πολεμική επιχείρηση «Προστατευμένη Παρυφή», συνέχεια της αιματηρής επίθεσης του Ισραήλ με το κωδικό όνομα «Συμπαγές Μολύβι», αποκτά το χαρακτήρα γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Οι προκλητικές δηλώσεις του Ρον Ντέρμερ, πρέσβη του Ισραήλ στις ΗΠΑ ότι «οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ δικαιούνται να τους απονεμηθεί Νόμπελ Ειρήνης για την απίστευτη αυτοσυγκράτηση που έχουν επιδείξει στον αγώνα κατά της Χαμάς» αποτελεί χυδαία σκύλευση των νεκρών Παλαιστινίων.

Οι ιμπεριαλιστές Ισραήλ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με επίκεντρο τα Παλαιστινιακά εδάφη, επιδιώκουν για τα μονοπώλια που εκπροσωπούν τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών στη Μέση Ανατολή, στο στρατηγικό σταυροδρόμι που ενώνει τις τρεις ηπείρους, για την εξασφάλιση δεσπόζουσας θέσης για την εκμετάλλευση των λαών στην ευρύτερη περιοχή. Η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη της, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πρώτη και καλύτερη, αναβαθμίζουν το σύνολο των σχέσεών τους με το Ισραήλ, οικονομικές - εμπορικές, πολιτικές και στρατιωτικές. Πάνω στα συντρίμμια και το αίμα του Παλαιστινιακού λαού στήνουν τις «μπίζνες» για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Με την πολιτική των ίσων αποστάσεων εξομοιώνουν τον εγκληματία με τα θύματά του. Νομιμοποιούν τις ισραηλινές θηριωδίες, τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Καλλιεργούν το έδαφος για γενικευμένη σύγκρουση που θα ακριβοπληρώσουν με το αίμα τους οι λαοί της ευρύτερης περιοχής.

Να σημάνει λαϊκός ξεσηκωμός, τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης - συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό και στο δίκαιο αγώνα του.

Οι λαοί στην Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους. Να καταγγείλουν τη συνενοχή - στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των κυβερνήσεων των χωρών - μελών της στα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων. Να απαιτήσουν την ακύρωση των συμφωνιών της ΕΕ και των κρατών - μελών της με το Ισραήλ. Να επιβάλλουν με την πάλη τους τον άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των αεροπορικών βομβαρδισμών των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα και σε όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη. Να τερματιστεί άμεσα η ισραηλινή κατοχή και να αποχωρήσουν οι κατοχικές δυνάμεις από τα Παλαιστινιακά εδάφη. Ανεξάρτητο, βιώσιμο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Με τη δύναμη της διεθνούς λαϊκής αλληλεγγύης ο Παλαιστινιακός λαός μπορεί να νικήσει.

*Ο Γιώργος Τούσσας είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ