Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Υπ. Οικονομικών Γερμανίας: Επέκταση του μνημονίου στην Ελλάδα μόνο με τήρηση των δεσμεύσεων

 

Παράταση του υπάρχοντος μνημονίου μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τις συναφθείσες δεσμεύσεις διαμηνύει το υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας αναφερόμενο στις ελληνικές αιτιάσεις πως οι διαπραγματεύσεις θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο.

Σε δηλώσεις του ο Μάρτιν Γιέγκερ εκπρόσωπος του υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρει πως «η πραγματικότητα είναι απλή: στα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα διάσωσης λήγει και προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή λήξη του προγράμματος απαιτείται περαιτέρω προσπάθεια από την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι η τρόικα είναι αρμόδια να αποφασίσει κατά πόσο η Ελλάδα πληρεί τις προϋποθέσεις.

Εκτίμησε ότι οι μέχρι στιγμής εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων. Δήλωσε πως «αν εφαρμοστούν κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε η νέα ελληνική κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να δούμε εάν το πρόγραμμα τίθεται σε αμφισβήτηση» και σημείωσε η Γερμανική Καγκελαρία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση «αλλά δεν θα επιβάλλουμε την βοήθειά μας στην Αθήνα».

Για το ελληνικό χρέος ο Μάρτιν Γιέγκερ ανέφερε πως η συζήτηση για κούρεμα δεν είναι σε επαφή με την πραγματικότητα.

“902.gr” Παρασκευή 30 Γενάρη 2015