Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ελευσίνα: Σήμερα η εκδήλωση του ΚΚΕ για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς

 

Εκδήλωση με θέμα: «Εργατικά Ατυχήματα - Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη της πλουτοκρατίας», θα πραγματοποιήσουν οι Οργανώσεις Θριασίου - Μεγαρίδας και Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, σήμερα, στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας.

Για την προετοιμασία της εκδήλωσης, συνεργεία του Κόμματος εδώ και μέρες εξορμούν σε εργοστάσια και γειτονιές της περιοχής εισπράττοντας την έντονη ανησυχία των εργαζομένων για τα μέτρα ασφαλείας στους τόπους δουλειάς. Μετά και το πρόσφατο εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του εργάτη, το ΚΚΕ καλεί σε ένταση της πάλης για σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλους τους τόπους δουλειάς, με μόνιμη, σταθερή δουλειά και εργασιακά δικαιώματα.

Οι κομματικές οργανώσεις σημειώνουν τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού σε όλη τη βιομηχανική περιοχή του Θριασίου: «Δραστηριοποιούνται σήμερα 7.000-10.000 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους και ορισμένες από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της Αττικής, όπως χαλυβουργεία, τσιμεντάδικα, διυλιστήρια και άλλες. Για όλες αυτές τις επιχειρήσεις λειτουργούν δύο παραρτήματα της Επιθεώρησης Εργασίας σε Ελευσίνα και Λιόσια και ένα γραφείο του ΚΕΠΕ, όλα υποστελεχωμένα. Στην Επιθεώρηση Εργασίας δουλεύουν συνολικά 6 άτομα και στο ΚΕΠΕ 7 με 8. Μάλιστα, στην ευθύνη του ΚΕΠΕ, εκτός από το Θριάσιο Πεδίο, βρίσκεται όλη η περιοχή από την Κόρινθο μέχρι την Επίδαυρο και ολόκληρος ο Πειραιάς.»

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η Εύη Γεωργιάδου, μέλος της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εργαζόμενους και εκπροσώπους μαζικών φορέων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που καλεί στην εκδήλωση:

«Πάρτε όλοι μέρος στην Εκδήλωση του ΚΚΕ την Τετάρτη 20 Μάη και ώρα 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας με θέμα: ''Εργατικά Ατυχήματα - Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη της πλουτοκρατίας''.

Το ΚΚΕ σε καλεί ώστε να παλέψουμε για σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλους τους τόπους δουλειάς, με μόνιμη σταθερή δουλειά και εργασιακά δικαιώματα. Το ΚΚΕ απαιτεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας  να πάρουν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία.

Όχι άλλα εργοδοτικά εγκλήματα όπως αυτό που έγινε στα ΕΛΠΕ, την Παρασκευή 8 Μάη. Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο την εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά ωράρια, τις ελλιπείς έως και ανύπαρκτες σε πολλές περιπτώσεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Την πίεση ανειδίκευτοι εργάτες να δουλεύουν σε σύνθετες και εξειδικευμένες εργασίες χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και εξειδίκευση. Όλα αυτά γίνονται στο βωμό του κέρδους. Όλα αυτά γίνονται για να θησαυρίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι την ίδια στιγμή που οι εργάτες θεωρούνται αναλώσιμοι. Δεν τους νοιάζει αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους, στην οικογένειά τους, στα παιδιά τους, αν θα γυρίσουν όρθιοι ή στο αναπηρικό καροτσάκι.

Τεράστιες ευθύνες έχουν και όλες οι κυβερνήσεις, που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν ανοχή στα εργοδοτικά εγκλήματα. Είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ψήφιζαν για χρόνια όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που αξιοποιεί η εργοπρέπειδοσία. Είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που διατηρεί το αντιλαϊκό οπλοστάσιο και είναι αποφασισμένη να το ενισχύσει με νέα αντιλαϊκά μέτρα, με νέα συμφωνία - μνημόνιο που θα χτυπήσει παραπέρα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Διατηρεί σχεδόν διαλυμένους τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου για να αλωνίζουν ανενόχλητοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Αυτή είναι γύμνια του κρατικού μηχανισμού στην ευρύτερη περιοχή: Στην περιοχή του Θριάσιου, δραστηριοποιούνται σήμερα 7.000-10.000 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους και ορισμένες από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της Αττικής, όπως χαλυβουργεία, τσιμεντάδικα, διυλιστήρια και άλλες. Για όλες αυτές τις επιχειρήσεις λειτουργούν δύο παραρτήματα της Επιθεώρησης Εργασίας σε Ελευσίνα και Λιόσια και ένα γραφείο του ΚΕΠΕ, όλα υποστελεχωμένα. Στην Επιθεώρηση Εργασίας δουλεύουν συνολικά 6 άτομα και στο ΚΕΠΕ 7 με 8. Μάλιστα, στην Ευθύνη του ΚΕΠΕ, εκτός από το Θριάσιο Πεδίο, βρίσκεται όλη η περιοχή από την Κόρινθο μέχρι την Επίδαυρο και ολόκληρος ο Πειραιάς.

Η εργατική τάξη μπορεί να βάλει φρένο στην πολιτική που γεννά τα εργοδοτικά εγκλήματα. Να μη δείχνει καμιά ανοχή και με ταξική αλληλεγγύη να οργανώσει την πάλη της και να απαιτήσει μέτρα για την ασφάλεια της ζωής της».

Συνδέσεις Ειδήσεων:

Νεκρός ο ένας τραυματίας από το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ

Έχασαν τη μάχη δύο από τους τραυματίες του εργοδοτικού εγκλήματος στα ΕΛΠΕ - Ανακοίνωση του ΚΚΕ

“902.gr” Τετάρτη 20 Μάη 2015