Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Συντηρείται η συζήτηση για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» Στόχος να εφαρμοστεί η συμφωνία με τους δανειστές, που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή


Ακόμα και κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» βλέπουν ως λύση στη ΝΔ, προκειμένου να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που θα προβλέπει η επόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Α. Παπαμιμίκος, είπε: «Η χώρα χρειάζεται άμεσα να έρθει μια συμφωνία, την οποία να συζητήσουμε σε ένα πλαίσιο εθνικής συνεννόησης και μετά υπάρχει η λύση, μπορούμε να πάμε και σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κυρίως όμως με πρόσωπα τα οποία θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία».
Επέμεινε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι χρειάζεται η συμφωνία, αλλά χρειάζονται και οι άνθρωποι που θα την εφαρμόσουν. Γιατί, αν έρθει μια συμφωνία και στη συνέχεια δεν την εφαρμόσει κάποιος -γιατί μπορεί να είναι ιδεολογικά αντίθετος, μπορεί να έχει ιδεοληψίες-, τότε δεν εξυπηρετεί τίποτα».
Μιλώντας, εξάλλου, στο ραδιοσταθμό «Βήμα», ο βουλευτής της ΝΔ και εμφανιζόμενος ως δελφίνος,Ν. Δένδιας, τοποθετούμενος για το τι πρέπει να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ψηφοφορία για τη συμφωνία, τόνισε: «Εν πάση περιπτώσει, η χώρα δεν μπορεί να πέσει στα βράχια. Απέναντι σ' αυτόν τον εθνικό στόχο δεν έχουν σημασία άνθρωποι, κόμματα, παρατάξεις, βουλευτικές έδρες κλπ. Οσον αφορά στη ΝΔ, αν μπορεί να προτείνει μια άλλη λύση, μια εναλλακτική χρηματοδότησης της χώρας, τότε καλώς. Εάν δεν μπορεί να προτείνει μια εναλλακτική, τότε τουλάχιστον επί της αρχής, η ΝΔ δεν μπορεί να καταψηφίσει».
Ο ίδιος διαπίστωσε ότι εκτός από ψήφιση της συμφωνίας, «θα πρέπει να υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία που θα ψηφίσει και όλους τους νόμους που θα έρθουν κατ' ακολουθίαν της συμφωνίας. Αν υπάρξει κάτι άλλο, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας άλλου τύπου κυβέρνησης, με τη συμμετοχή κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική και όχι μόνο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πρέπει, δε, να αποκόψει το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που δε στηρίζει την πολιτική».
Προτάσεις για «συνεννόηση» των αστικών πολιτικών δυνάμεων, ώστε να συμπήξουν ένα «εθνικό μέτωπο» και να στηρίξουν από κοινού την εφαρμογή της επερχόμενης αντιλαϊκής συμφωνίας με τους δανειστές, σέρνοντας σε συναίνεση και το λαό, έκανε και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα».
Είπε συγκεκριμένα ότι «όφειλε η κυβέρνηση και οφείλει και τώρα να δημιουργήσει ένα εθνικό λαϊκό μέτωπο, το οποίο αφενός μεν θα αποφασίσει το πολύ γρήγορο και κρίσιμο αυτής της μεγάλης εκκρεμότητας, που υπάρχει εδώ και σχεδόν έξι μήνες, από το Δεκέμβρη στη χώρα και από το Γενάρη και μετά το Φλεβάρη στην παρούσα κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει μια προσπάθεια συνεννόησης σε εθνικό και λαϊκό επίπεδο».
Τέλος, αγωνιώδη έκκληση να κλείσει τάχιστα την επόμενη αντιλαϊκή συμφωνία με τους δανειστές κάνει και το Ποτάμι. Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η αύξηση της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και οι ανησυχητικές δηλώσεις για το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων κάνουν επείγον το κλείσιμο της συμφωνίας».