Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Συμπληρώνονται 35 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου


Με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕεξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η Σωτηρία Βασιλακόπουλου ήταν μέλος της ΚΝΕ και φοιτήτρια της Παντείου. Στις 28 Ιούλη 1980, πριν 35 χρόνια, δολοφονήθηκε την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και τις εργάτριες της ΕΤΜΑ. Η εργοδοσία είχε δώσει εκείνη τη μέρα εντολή: "Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ. Για κανένα λόγο...". Με αυτές τις εντολές έφυγαν από το εργοστάσιο τα λεωφορεία της εταιρείας μην υπολογίζοντας την ανθρώπινη ζωή. Ενα τέτοιο λεωφορείο - δολοφόνος έπεσε πάνω στη συντρόφισσα Σωτηρία.
Η αστική δημοκρατία διαχρονικά σταματάει έξω από τις πύλες των εργοστασίων και των μεγάλων επιχειρήσεων, σταματάει όταν οι εργαζόμενοι ορθώνουν ανάστημα απέναντι στην εργοδοσία. Εκεί αποκαλύπτεται η δικτατορία των μονοπωλίων που στρέφεται μόνιμα ενάντια στους εργαζομένους και στη νεολαία.
"Αυστηρή επανεξέταση και εκσυγχρονισμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων", δηλαδή αποκλεισμός της επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παραπέρα τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων
- απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
- ψήφιση νέου "συνδικαλιστικού νόμου" που θα βάζει περιορισμούς στην προκήρυξη των απεργιών για να εμποδίζουν τον αγώνα των εργαζομένων
Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα "προαπαιτούμενα" για τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία - μνημόνιο που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους "εταίρους".
Αυτές είναι ορισμένες απαιτήσεις των εκμεταλλευτών για να στηρίζουν τα συμφέροντα και την κερδοφορία τους. Επιδιώκουν οι νέοι και οι νέες να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα με μισθούς πείνας, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, περιπλανώμενοι από την ανεργία στην κακοπληρωμένη δουλειά.
Δε θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα! Δυναμώνουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη. Την οργάνωση της νεολαίας σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, στις λαϊκές γειτονιές, με τη συμμετοχή στην πάλη, στη διαμόρφωση στόχων και αιτημάτων, στις μαζικές διαδικασίες.
Παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη ζωή, στη μόρφωση. Διεκδικούμε τη ζωή που χάνουμε, παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει. Ο οργανωμένος αγώνας μαζί με το εργατικό κίνημα, η ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό είναι η τεράστια δύναμη που μπορεί να σαρώσει το σύστημα της εκμετάλλευσης και της ανεργίας.
Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση την Πέμπτη 23 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα στο χώρο του πρώην εργοστασίου της ΕΤΜΑ (Αγ. Αννης & Ιερά Οδός)».