Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 41 χρόνια μετά, το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού συνεχίζεται


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, για τη συμπλήρωση 41 χρόνων από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο:
«41 χρόνια μετά, το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, το οποίο εκτελέστηκε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ με την τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου, συνεχίζεται. Το δρόμο για την εισβολή άνοιξε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β' σε βάρος της κυβέρνησης Μακαρίου. Η ίδια η ιστορία και οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι δίκαιη λύση για τον κυπριακό λαό δεν μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αφού πρώτα από όλα αυτοί οι οργανισμοί είτε ενθαρρύνουν είτε ανέχονται την τουρκική επιθετικότητα σε βάρος της Κύπρου. Είναι οι ίδιες δυνάμεις οι οποίες σήμερα προωθούν ένα νέο "σχέδιο Ανάν", διαμορφωμένο στη βάση της συνομοσπονδιακής, διχοτομικής λύσης, που νομιμοποιεί την εισβολή της Τουρκίας το 1974 και την κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού.
41 χρόνια μετά, χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη και διεθνιστική αλληλεγγύη για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ιδιαίτερα σήμερα που δυναμώνουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο το λαό της Κύπρου, αλλά όλους τους λαούς της περιοχής.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, δηλώνοντας ότι θα αντιταχθεί σε λύσεις - ανοιχτής ή συγκαλυμμένης - διχοτόμησης, που στο παρελθόν απέρριψε ο ίδιος ο κυπριακός λαός. Θα στηρίξει τον αγώνα για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, προς όφελος όλων των εργαζομένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις, Κύπρο κυρίαρχη με ενιαία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια».