Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ωρες ευθύνης για κάθε εργαζόμενο


Την ανάγκη οργανωμένης ταξικής απάντησης σε κάθε επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα επισημαίνουν Ομοσπονδίες και συνδικάτα, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για αγώνα κόντρα στα αλλεπάλληλα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων.
Την ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του κλάδου να δείξουν αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά στα νέα μέτρα που νομοθετεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχει υπογραμμίσει ήδη ηΟμοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ). Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας έχουν ήδη πληρώσει ακριβά, την ίδια στιγμή που τα μονοπώλια κέρδιζαν και συνεχίζουν να κερδίζουν. Ο κλάδος είναι χωρίς ΣΣΕ από το 2010, το Επικουρικό μας Ταμείο μετατράπηκε σε ΝΠΙΔ, ενώ η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς πιέζει όλο και περισσότερο με μειώσεις, απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητες κ.τ.λ. Τώρα είναι ανάγκη ο κλάδος να απαντήσει οργανωμένα και μαζικά, δεν υπάρχει χρόνος για καμία αναμονή».
«Η νέα βάρβαρη επίθεση περιλαμβάνει τη διάλυση των ΣΣΕ, τις ομαδικές απολύσεις, πρόσθετα φορομπηχτικά μέτρα, αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, πετσόκομμα κύριων και επικουρικών συντάξεων, περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων με εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, συνέχιση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, απελευθέρωση των συνθέσεων των πλοίων στις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές με κατάργηση του πιστοποιητικού ελληνομάθειας» αναφέρουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ-ΝΑΤ.


«Να ορθώσουμε το ανάστημά μας!» προτρέπει οΣύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. «Το τρίτο μνημόνιο φέρνει μειώσεις στους μισθούς μας, σαρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου δεν έχασε καθόλου χρόνο και εξαπολύει αυτές τις μέρες μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους εμποροϋπαλλήλους, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, άδειες άνευ αποδοχών, νέες συμβάσεις, με κατεδάφιση όσων δικαιωμάτων είχαν απομείνει, επικαλούμενη τις εξελίξεις», τονίζει και καταλήγει: «Τώρα είναι ώρα ευθύνης για τον κάθε εργαζόμενο να μπει μπροστά, να πάρει σάρκα και οστά η οργάνωση, η ενότητά μας με βάση τα αιτήματά μας σε κάθε εργασιακό χώρο. Να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Να είναι άμεση η απάντηση - κινητοποίησή μας στην εργοδοτική επίθεση».
«Λένε ψέματα τα διάφορα κυβερνητικά παπαγαλάκια ότι με τη νέα συμφωνία, δηλαδή με το νέο μνημόνιο, τα βάρη θα κατανεμηθούν δικαιότερα. Για ακόμα μια φορά, κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, με σκοπό να περάσουν τον εφησυχασμό και την υποταγή», επισημαίνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. «Απέναντι στη νέα επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, των δανειστών και του κεφαλαίου, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, έχουμε τη δύναμη να αποκρούσουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση, δεν κάνουμε βήμα πίσω από το αίτημά μας για αναπλήρωση των απωλειών μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης», υπογραμμίζει.