Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Ξορκίζει εκλογές, ζητά συνεννόηση


Νέα σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στη συνάντησή της χτες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο.Ταυτόχρονα, ξόρκισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επανέλαβε την πρότασή της για συνεργασία της κυβέρνησης με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Οπως είπε μετά το πέρας της συνάντησης: «Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του ζητήσω να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Πιστεύω ότι μετά τη διπλή εντολή που δώσαμε στον πρωθυπουργό, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση και να φτάσει στη συμφωνία, θα πρέπει σήμερα να συμφωνήσουμε όσοι στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και τα επόμενα βήματα για ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ενέργειες και χρονοδιάγραμμα».
Πάνω - κάτω, στο ίδιο πλαίσιο με όσα δήλωνε χθες και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, η Φ. Γεννηματά επέμεινε ότι: «Εχει έρθει η ώρα να συζητήσει ο πρωθυπουργός με τα κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να καθορίσουν τα όρια της ευθύνης του καθενός.
Θα πρέπει πρώτον, ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών μπροστά μας, αν δεν διασφαλίσουμε ότι με ασφάλεια η χώρα έχει ξεφύγει από το grexit και τις περιπέτειες. Δεύτερον να συμφωνήσουμε ότι χρειάζεται να βελτιωθούν δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και είναι καταστροφικές για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες (...) Τρίτον, ότι θα καταργήσει το μπόνους των 50 εδρών (...) και τέταρτον, θα πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει, να υλοποιήσει ό,τι έχει αναλάβει και έχει βάλει την υπογραφή του. Αν δεν μπορεί να μας το πει. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη Δημοκρατία. Οι πρωτοβουλίες είναι στο χέρι του πρωθυπουργού».