Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΣΕΒ Παραμένουν οι «αβεβαιότητες», να εφαρμοστούν άμεσα οι αναδιαρθρώσεις


«Δυστυχώς, η ζημιά είναι σημαντική, γιατί η αλυσίδα εφοδιασμού των επιχειρήσεων διακόπηκε ξαφνικά». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, σύμφωνα με τον οποίο, στο χρονικό διάστημα που ισχύουν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, καταγράφεται μείωση στους τζίρους των επιχειρήσεων, που κυμαίνεται από30% έως 80%, ανάλογα με τον κλάδο και το αντικείμενό τους.
Μιλώντας στην τηλεόραση του «Bloomberg», εκτίμησε ότι η επιστροφή στη χρηματοδοτική ομαλότητα για τις επιχειρήσεις θα επέλθει μετά τηνπλήρη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που την τοποθέτησε μεταξύ Σεπτέμβρη και Οκτώβρη 2015, οπότε και αναμένεται η σταδιακή άρση των κεφαλαιακών ελέγχων.
Σχετικά με το ενδεχόμενο Grexit, επεσήμανε ότι μέχρι να υπογραφεί η συμφωνία με τους «εταίρους», «εξακολουθεί να υφίσταται - αν και με μικρές πιθανότητες». Παράλληλα, με το βλέμμα στραμμένο στις αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, τόνισε ότι μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση που προκαλούν τα δημοσιονομικά μέτρα, εφόσον προχωρήσει η άμεση εφαρμογή όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους «εταίρους».
Εξάλλου, ο «δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία» (τζίρος) εμφάνισε το Μάη του 2015ρυθμό μείωσης 5,5% στην εσωτερική αγορά,σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στο σύνολο της αγοράς (εσωτερικό - εξωτερικό) καταγράφεται πτώση 4,2%.