Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ Στο Ισραήλ για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των μονοπωλίων


Δηλώσεις που αναπαράγουν την ισραηλινή γραμμή για το Ιράν ως «παράγοντα ανασφάλειας στην περιοχή» φέρεται να έκανε ο Π. Καμμένος

Από τη συνάντηση του υπουργού Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον Ισραηλινό ομόλογό του
Από τη συνάντηση του υπουργού Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον Ισραηλινό ομόλογό του
Επίσημη επίσκεψη στοΙσραήλ έκανε την Κυριακή ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη εκεί του υπουργού Εξωτερικών,Ν. Κοτζιά, με τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική «συνέχειας του κράτους». Πολιτική που θέλει τις κυβερνήσεις να επιδιώκουν την οικοδόμηση αξόνων με άλλες αστικές τάξεις της Ανατολικής Μεσογείου, αναζητώντας τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των εγχώριων μονοπωλίων και μεγαλύτερα μερίδια στη μοιρασιά της καπιταλιστικής λείας.
Ο Ελληνας ΥΕΘΑ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μ. Γιαλόν, και όπως ανακοινώθηκε, «συζήτησαν θέματα που αφορούν τηθαλάσσια ασφάλεια και την ασφάλεια των ενεργειακών πηγών στην ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ (βλ. τη φύλαξη πλατφορμών και αγωγών καυσίμου από δυνάμεις των τριών κρατών), θέματασυνεργασιών στην αμυντική βιομηχανία και σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα μεταφοράς τεχνολογίας όχι μόνο στον τομέα "Goverment to Goverment" αλλά και "Business to Business"», καθώς επί κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, μια σειρά υπουργεία, όπως αυτό της Αμυνας, λειτουργούν ως πλασιέ και αντιπρόσωποι επιχειρηματικών συμφερόντων. Επιπλέον, «συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως θέματα ασφάλειας της περιοχής Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής».
Παραπέρα, οι δύο υπουργοί υπέγραψαν συμφωνία για το καθεστώς που διέπει τη διαμονή στις δύο χώρες, κατά τη διάρκεια μετακίνησης προσωπικού στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και συνεργασιών. Ο δε αρχηγός ΓΕΝ, Ευ. Αποστολάκης, που συνόδευε τον υπουργό, υπέγραψε συμφωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του για τη συνεργασία των υδρογραφικών υπηρεσιών των δύο χωρών.
Τέλος, ο υπουργός Π. Καμμένος είχε συνάντηση και με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ. Λογικό κι αναμενόμενο, εφόσον τα τελευταία χρόνια οι συνεκπαιδεύσεις και κοινές ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες ισραηλινές (που ματοκυλούν στο μεταξύ τον Παλαιστινιακό λαό...) συνεχίζονται ανελλιπώς.

Δηλώσεις Καμμένου για ιρανικούς πυραύλους στη Μεσόγειο!
Ενδεικτικές, μάλιστα, των προθέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μπλέξει ακόμα βαθύτερα τη χώρα στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, είναι οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε την Κυριακή για το Ιράν, ο υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Π. Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μ. Γιαλόν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Jerusalem Post», ο Π. Καμμένος, αναπαράγοντας ουσιαστικά τη γραμμή του Ισραήλ για το Ιράν ως «παράγοντα ανασφάλειας στην περιοχή», είπε μεταξύ άλλων:«Αν πέσει ένας ιρανικός πύραυλος στη Μεσόγειο, αυτό θα είναι το τέλος των κρατών της περιοχής». Σύμφωνα, επίσης με την ισραηλινή εφημερίδα, ο Π. Καμμένος υποστήριξε ακόμη ότι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στο βεληνεκές των πυραύλων του Ιράν!
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Μ. Γιαλόν ότι το Ισραήλ αντιλαμβάνεται το Ιράν «ως τον κεντρικό καταλύτη και τη χώρα που προκαλεί ανασφάλεια στην περιοχή, με την υποστήριξη που παρέχει σε τρομοκρατικά στοιχεία στη Μέσα Ανατολή».
Ο ίδιος υπενθύμισε, εξάλλου, τις κοινές ασκήσεις μεταξύ των ισραηλινών και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα και ότι και οι δύο αντιμετωπίζουν τον αντίκτυπο της πρόσφατης Συμφωνίας μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και του Ιράν, σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Στο ίδιο κλίμα, ο Π. Καμμένος είπε ότι οι διμερείς στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι καλές και ότι και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτές μέσω κοινών ασκήσεων...