Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Η κυβέρνηση...της «Αριστεράς»


Η κυβέρνηση...

Πολύ βολικό πράγμα τελικά η επίκληση της «κυβέρνησης της αριστεράς», μπαινοβγαίνει από το συρτάρι ανάλογα με τις ανάγκες της αστικής διαχείρισης...
Θυμηθείτε: Οι σχετικές επικλήσεις, με εμπροσθοφυλακή το περιβόητο σλόγκαν «πρώτη φορά αριστερά», βρέθηκαν στα «φόρτε» τους το διάστημα πριν τις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη του 2015, όταν εργατικά - λαϊκά στρώματα απογοητευμένα από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έπρεπε να πιστέψουν σε μια νέα αυταπάτη, ότι μια εναλλαγή διακυβέρνησης, μια «κυβέρνηση της αριστεράς» εντός των τειχών της ΕΕ, του κεφαλαίου και της εξουσίας τους, μπορεί να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο, να δώσει έστω μια ανακούφιση στο λαό.
Από την επομένη των εκλογών βέβαια, όταν με αστραπιαία ταχύτητα επισημοποιήθηκε το -προφανώς προσυμφωνημένο- κομπρεμί για το σχηματισμό της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, το... «πρώτη φορά αριστερά» μας τελείωσε και η «κυβέρνηση της αριστεράς» έγινε εν ριπή οφθαλμού «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας».

... της «Αριστεράς»
Ελα όμως που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας» μας... «έσωσε» με τον ίδιο τρόπο που μας «έσωναν» και οι προκάτοχοί της, δηλαδή με ένα νέο βάρβαρο μνημόνιο! Ξαφνικά, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, «θυμήθηκαν» ξανά τα περί «κυβέρνησης της αριστεράς», μπας και την ξαναπατήσει κανείς και πειστεί ότι το δικό της το μνημόνιο θα είναι... πιο φιλολαϊκό από τα προηγούμενα. Από κοντά φυσικά και οι διάφοροι «διαφωνούντες» της «Αριστερής Πλατφόρμας» που διαφωνούν με το νέο μνημόνιο, αλλά... στηρίζουν ολόθερμα την «κυβέρνηση της Αριστεράς» που το φέρνει!
Το συμπέρασμα για το λαό όμως είναι ένα: Οπως και να αυτοπροσδιορίζονται, «αριστερές», «αριστεροδέξιες», «κοινωνικής σωτηρίας», «ειδικού σκοπού» κ.ο.κ., όλες οι κυβερνήσεις που κινούνται εντός των τειχών της εξουσίας του κεφαλαίου και των εκάστοτε λυκοσυμμαχιών του, θα τσακίζουν το λαό για λογαριασμό των μονοπωλίων!