Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Υπό κατασκευή «εθνάρχης»

Διαβάζουμε: «Η μεγαλύτερη πρόκληση στη νέα διάσωση θα μπορούσε να είναι η ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να καταρρεύσει η υποστήριξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξελέγη με μια αντιμνημονιακή ατζέντα», τονίζει ο Martion Edwards, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο «Seton Hall». «Ο Τσίπρας θα πρέπει να κάνει κάτι για να τονώσει τη στήριξή του», τόνισε ο ίδιος.
Αν σωστά μεταφράζουμε και με δεδομένο ότι ο Τσίπρας έχει ήδη τη στήριξη των ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού, το επόμενο που πρέπει να γίνει για «να τονώσει τη στήριξή του», είναι να μετατρέψει σε «γενίτσαρους» και το σύνολο των ψηφοφόρων του. Κάτι που για τους σχεδιασμούς του κυβερνητικού επικοινωνιακού επιτελείου φαίνεται να είναι στόχος, αν κρίνουμε από την πυκνότητα των μηνυμάτων που διακινούνται στα λεγόμενα σόσιαλ μίντια περί του «νέου εθνάρχη», ο οποίος μάλιστα ήδη έχει αφήσει μακράν πίσω του τον Ελ. Βενιζέλο και τον Κ. Καραμανλή. Τόσο «πρώτη φορά Αριστερά», λοιπόν!





Αδίστακτοι
Θυμόμαστε ότι η σημερινή κυβέρνηση άρχισε τη θητεία της με επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Καισαριανή και την κατάθεση λουλουδιών στο Σκοπευτήριο. Οι εξελίξεις και ειδικά η ψήφιση των δύο νόμων με τα προαπαιτούμενα για το 3ο μνημόνιο αποδεικνύουν ότι η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση είναι αδίστακτη στον τρόπο που προσπαθεί να χειραγωγήσει συνειδήσεις αγνών αγωνιστών και να τους μετατρέψει σε πανηγυρτζήδες της αντιλαϊκής πολιτικής, που συνεχίζει με συνέπεια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προηγούμενους.