Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Δύναμη για το ΚΚΕ οι δεσμοί μας με το λαό (ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ)

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ
Διήμερη περιοδεία στη Σύρο πραγματοποιεί από χτες, Πέμπτη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Πρώτος σταθμός της περιοδείας χτες ήταν το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, ενώ το βράδυ ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης. Νωρίτερα, είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.
Σήμερα ο Δ. Κουτσούμπας θα επισκεφτεί στις 9 π.μ. τα ναυπηγεία του Νεωρίου και στις 12 το μεσημέρι την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στη 1.30 μ.μ., τέλος, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του νησιού.

Δύναμη για το ΚΚΕ οι δεσμοί μας με το λαό

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του ΚΚΕ στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του ΚΚΕ στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης
Σε εκδήλωση που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Σύρου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, το απόγευμα της Πέμπτης, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ δε θεωρεί ότι η κύρια μάχη δίνεται μέσα στους τέσσερις τοίχους του Κοινοβουλίου, επισήμανε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στην ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων που είχε ολοκληρωθεί το ξημέρωμα της ίδιας μέρας. Οπως πρόσθεσε, η συζήτηση με το λαό είναι για το ΚΚΕ πολύτιμο «οξυγόνο», πηγή από την οποία αντλεί δύναμη.
Σημείωσε πως ο λαός επένδυσε στον ΣΥΡΙΖΑ, τον ανέδειξε σε κυβέρνηση, με την ελπίδα πως κάτι θ' αλλάξει. Ομως, μετά από έξι μήνες, βρίσκεται στην ίδια και σε χειρότερη θέση, με όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους να παραμένουν σε ισχύ και να προστίθενται δίπλα τους νέα αντιλαϊκά μέτρα, προαπαιτούμενα και συμφωνίες.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως τα αδιέξοδα διλήμματα, που καλούν το λαό να «διαλέξει» ανάμεσα στα μέτρα της νέας συμφωνίας από τη μία και στην έξοδο από το ευρώ και την επίσημη χρεοκοπία από την άλλη, πηγάζουν από την πολιτική των κομμάτων που διαχειρίζονται το σαπισμένο καπιταλιστικό σύστημα.
Στο φόντο αυτό, κάλεσε το λαό να μην το βάλει κάτω, αλλά να παλέψει ενάντια στην επίθεση που δέχεται. Παράλληλα, να βγάλει συμπεράσματα για τις μισές αλήθειες και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βρεθεί οργανωμένος και προετοιμασμένος στις σημερινές και αυριανές μάχες.




Στο νοσοκομείο του νησιού
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Δ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου της Σύρου, σε συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους της διοίκησής του, καθώς και με το Σύλλογο των εργαζομένων σε αυτό.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε τοπρόβλημα της υποστελέχωσης, καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου που συνταξιοδοτείται δεν αναπληρώνεται. Αν και πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Κυκλάδων, που καλείται να καλύψει περιστατικά από μια σειρά νησιά, τα οποία μάλιστα τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζονται λόγω της τουριστικής κίνησης, η λειτουργία του επαφίεται στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του. Ομως, οι περίπου 230 εργαζόμενοι, νοσηλευτικό, ιατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, έχουν αγγίξει τα όρια της αντοχής τους, ενώ την ίδια στιγμή τους οφείλονται δεδουλευμένα από εφημερίες μηνών, καθώς και ρεπό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο εργάζεται μόλις ένας παιδίατρος, ενώ παρά το γεγονός ότι διαθέτει καινούργιο αξονικό τομογράφο, δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για να τον λειτουργήσει πλήρως. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται σε μια σειρά ειδικότητες, ενώ οι ελλείψεις αφορούν και τους γενικούς γιατρούς.
Ιδιαίτερα τονίστηκε, επίσης, τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τους εργαζόμενους, η ανάγκη να εξασφαλιστούν πτητικά μέσα, προκειμένου να διακομίζονται με ταχύ και κατάλληλο τρόπο επείγοντα περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νοσοκομείο. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σύρου, αλλά συνολικά των νησιών. Οπως αναφέρθηκε, σήμερα χρειάζονται πάνω από πέντε ώρες για να φτάσουν τα περιστατικά από το νησί σε νοσοκομείο της Αθήνας, χρόνος που σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αποδειχθεί μοιραίος. Επιπλέον, ο Σύλλογος των εργαζομένων κατάγγειλε πως ασθενείς διακομίζονται με πλωτό μέσο ιδιώτη, σε απολύτως ακατάλληλες συνθήκες, με το ΕΚΑΒ μάλιστα να πληρώνει αδρά.
Από τις συναντήσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με εκπροσώπους της Διοίκησης και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου
Από τις συναντήσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με εκπροσώπους της Διοίκησης και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου
Ακόμα οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τηδραστηριοποίηση ιδιωτών, στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης, της σίτισης, αλλά και στη λογική που καλλιεργείται πως ο μόνος τρόπος να «επιβιώσει» το νοσοκομείο είναι οι χορηγοί και ο εθελοντισμός.
Ο Δ. Κουτσούμπας διαβεβαίωσε πως το ΚΚΕ θα πιέσει με κάθε δυνατό μέσο και θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία μέσα και έξω από τη Βουλή, στην κατεύθυνση της επίλυσης έστω και κάποιων από τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου. Συζήτησε με τους εργαζόμενους γύρω από τη θέση του Κόμματος πως σήμερα χρειάζεται συνολική αλλαγή πλεύσης, ανατροπές που θα φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο και δε θα περιορίζονται σε μερεμέτια. Εξήγησε ακόμη πως στον τομέα της Υγείας αποδεικνύει πως είναι απαραίτητη η δημιουργία Ενιαίου Φορέα, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, που θα σχεδιάζει σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας και των νησιών της.

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη
Από τη συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
Από τη συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Λεονταρίτη, είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Σύρο.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Βαγγέλης Σιγάλας, περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η κατάσταση στα ναυπηγεία του Νεώριου, όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται από τις 18 Απρίλη σε απεργία.
Επίσης, τέθηκε το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των νησιών των Κυκλάδων, καθώς φέτος έχει μείνει μόνο ένα πλοίο για την ενδοεπικοινωνία των νησιών, με τα μικρότερα να μένουν χωρίς πλοίο για τέσσερις και πέντε μέρες και το πρόβλημα να γίνεται εκρηκτικό το χειμώνα.
Το ζήτημα των κινήσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ιδιαίτερα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, βρέθηκε και αυτό επί τάπητος, με αφορμή τις ανακοινώσεις για δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης στο νησί της Καρπάθου.