Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΥΜΗΤΤΟΣ Πύρινος κλοιός σε δύση και ανατολή


Με κουβάδες στη μάχη της φωτιάς
Με κουβάδες στη μάχη της φωτιάς
Στα σπίτια έφτασαν χτες οι φλόγες σε Καρέα, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη, από τη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε τον Υμηττό, ενώ ταυτόχρονα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στο Κορωπί. Η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη μέχρι το βράδυ. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούσαν 140 πυροσβέστες με 70 οχήματα, εφτά πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.
Η πρώτη φωτιά άναψε στην περιοχή του Καρέα, στο Βύρωνα. Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε σε τέσσερα σημεία μεταξύ του νεκροταφείου του Βύρωνα και της λεωφόρου Κατεχάκη σε χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Κισσού. Τα μέτωπα επεκτάθηκαν πάνω από την Ηλιούπολη και προς την Αργυρούπολη. Η πυρκαγιά έκαιγε δίπλα σε σπίτια και κινήθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, σε ένα μήκος 5,5 χιλιομέτρων σε ευθεία γραμμή.
Για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκαν σπίτια στην Ηλιούπολη, στην περιοχή των «Αστυνομικών», το κτίριο του «Χαμόγελου του Παιδιού» με 28 παιδιά, αλλά και η μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου με 40 καλόγριες. Οι κάτοικοι επιχείρησαν να προστατέψουν τα σπίτια τους με λάστιχα και κουβάδες με νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις ασθενείς που βρίσκονταν σε μονάδα χρονίων παθήσεων της περιοχής του Καρέα, μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Εξάλλου, ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με δυσφορία σε νοσοκομείο της Αττικής.
Σ' όλο το μήκος του ο Υμηττός καιγόταν
Σ' όλο το μήκος του ο Υμηττός καιγόταν
Στην περιοχή του Βύρωνα κάηκε μία ταβέρνα και ένα σπίτι. Στην Ηλιούπολη οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, κάνοντας λόγο για τέσσερις εκρήξεις που ακούστηκαν προτού ξεσπάσει η φωτιά. Στην ανατολική πλευρά του Υμηττού, στο Κορωπί, επίσης υπήρξαν καταγγελίες για στοχευμένη ενέργεια εμπρησμού στα όρια του Δήμου, όπου επιχειρούσαν 25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.
Φωτιά εκδηλώθηκε και σε δάσος στη Μαλακάσα, στο 33ο χλμ προς τον Ωρωπό. Στον τόπο επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων.
Αργά το απόγευμα ο υπουργός Αμυνας ανακοίνωσε πως λόγω της κατάστασης θα περιπολούν στα περιαστικά δάση μονάδες του στρατού.