Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΠΑΣΟΚ Εκλέγουν όργανα με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις


Υπό την προεδρία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος για την εκλογή των νέων οργάνων του (γραμματέας ΚΠΕ, Πολιτικό Συμβούλιο, γραμματείς Τομέων). Αναμένεται δε στις τοποθετήσεις να γίνουν αναφορές και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τη νέα θέση που διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ στο υπό αναδιάταξη αστικό πολιτικό σκηνικό.
Ενδεικτική, η επιστολή που απέστειλε στην πρόεδρο του κόμματος, στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και τα μέλη της ΚΠΕ, ο βουλευτής Οδ. Κωνσταντινόπουλος όπου μεταξύ άλλων σημειώνει: «Είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πιστεύει στο υπό έγκριση Πρόγραμμα, το οποίο χρειάζεται αλλαγές για να υλοποιηθεί, αλλά ούτε σ΄ ένα γενικότερο Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που χρειάζεται η χώρα (...) Είναι φανερό ότι, ενώ τον στηρίζουμε(σ.σ: τον πρωθυπουργό) για να κυβερνήσει τη χώρα, ο ίδιος εποφθαλμιά - πάλι, και μόνο! - μία εκλογική αναμέτρηση και την προσωπική του επιβίωση (...) Κυβέρνηση και πρωθυπουργός επιθυμούν να εκμεταλλευθούν τη στήριξη της αντιπολίτευσης όχι προς όφελος της χώρας, αλλά αποκλειστικά για το στενόμυαλο μικροκομματικό τους όφελος».
Σε αυτή τη βάση, προτείνει:«Αμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών πριν από την Τετάρτη, για την επικαιροποίηση της συμφωνίας των Πολιτικών Αρχηγών, στη βάση της ξεκάθαρης και αδιαμφισβήτητης δέσμευσης του πρωθυπουργού για την υλοποίησή της σε βάθος χρόνου».