Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ Κινητικότητα από πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ


Κινητικότητα παρατηρείται στο χώρο της κεντροαριστεράς από πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό άξονα την ανασύνθεσή της, κομβικό ζήτημα στην παραπέρα αναδιάταξη του αστικού πολιτικού σκηνικού.
Η «Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον», όπου ως κεντρικά στελέχη φιγουράρουν ο πρ. υπουργός Γ. Ραγκούσης και ο πρ. υφυπουργός Γ. Ντόλιος, σε «συνάντηση εργασίας» την Κυριακή αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να ξεκινήσει σύντομα η «προσέλκυση κάθε δυνατής υποστήριξης καθώς και υπογραφών σε μια έκκληση για την ενότητα, που θα συνιστά και πρόσκληση συμμετοχής στη Διάσκεψη για την Προγραμματική Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων, με διαφανείς κι ανοιχτές διαδικασίες. Εκκληση που απευθύνεται στους πολίτες, στις κινήσεις και τα κόμματα του προοδευτικού τόξου».
Επανεμφάνιση έκανε και η πρ. υπουργός Α. Διαμαντοπούλου, με επιστολή της στους αρχηγούς των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, ζητώντας τους να εκπονήσουν ένα «νέο εθνικό σχέδιο για τη χώρα», και προτείνοντας μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας, που βασικά περνούν μέσα από την «προσέλκυση» επενδύσεων:
«Fast track διαδικασίες για την εκτέλεση των δημοσίων έργων», «Ειδικό καθεστώς κινήτρων για την εγκατάσταση ερευνητικών κέντρων μεγάλων πολυεθνικών εταιριών», «Ομάδα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων για εισαγωγή πρώτων υλών, και διευκόλυνση των εξαγωγών», «Ειδική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη σύσταση ειδικού γραφείου στην Ελλάδα που θα χρηματοδοτεί και θα στηρίζει απευθείας επενδύσεις», «Ενα σύνολο διμερών συμφωνιών με επιμέρους χώρες που έχουν αναπτύξει επιτυχώς συνεργασίες μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», «Πρόσκληση από τον Ελληνα Πρωθυπουργό σε όλα τα Συμβούλια των Πανεπιστημίων να αναζητήσουν χορηγίες και άλλους ιδιωτικούς πόρους για τα Ιδρύματα την επόμενη τριετία» κ.ά.