Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Κανά γράφημα για τα ΜΜΕ..;και οι πραγματικές «σταθερές»


Κανά γράφημα για τα ΜΜΕ..;
Τη βδομάδα που προηγήθηκε από το περιβόητο δημοψήφισμα, επιχειρώντας να δείξουν πόσο κόντρα στο «κατεστημένο» ήτανε τάχα το κάλπικο «ΟΧΙ» τους, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δε σταματούσαν να καταγγέλλουν τα αστικά ΜΜΕ (τα «καθεστωτικά ΜΜΕ» όπως τα αποκαλούν, κρύβοντας το ταξικό περιεχόμενό τους), για τα επιλεκτικά ρεπορτάζ και τα συνεχή σχόλιά τους υπέρ του «ΝΑΙ». Μέχρι και τα σχετικά γραφήματα φτιάχτηκαν και κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, τα οποία μάλιστα αναδημοσίευε με θέρμη η «Αυγή».
Από την επομένη του δημοψηφίσματος, όμως, και μέχρι σήμερα, απ' όταν δηλαδή το δήθεν «ΟΧΙ» της κυβέρνησης έγινε και επισήμως «ΝΑΙ» στην αντιλαϊκή συμφωνία για το νέο μνημόνιο, την οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενέκριναν στη Βουλή παρέα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τα ίδια αστικά ΜΜΕ δεν έχουν σταματήσει να αφιερώνουν όλο το ειδησεογραφικό και αρθρογραφικό τους περιεχόμενο για να επιβραβεύουν τη σύναψη της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, αλλά και την «ωρίμανση» της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Τι έγινε τώρα όμως; Πώς και δε δημοσιεύει πάλι κανένα σχετικό γράφημα η «Αυγή»;

... και οι πραγματικές «σταθερές»
Στην πραγματικότητα, αυτό που επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά είναι ότι τα αστικά ΜΜΕ μπορεί να κλίνουν πότε προς τη μία και πότε προς την άλλη πλευρά των αστικών πολιτικών δυνάμεων, ανάλογα με το ποια είναι η εκτίμησή τους για τα στρατηγικά συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου ή ισχυρών τμημάτων του με τα οποία συνδέονται. Πάντα, όμως, «πυξίδα» δικιά τους, όπως και κάθε αστικής διακυβέρνησης, όπως και αν αυτή αυτοχαρακτηρίζεται, είναι τα συνολικά συμφέροντα της αστικής τάξης την οποία εκπροσωπούν και υπερασπίζονται.
Γι' αυτό και η άλλη «σταθερά» των αστικών ΜΜΕ - πριν ή μετά το δημοψήφισμα, με αυτήν ή με άλλη κυβέρνηση - είναι το συνεχές «θάψιμο» των θέσεων και της δράσης του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος, των δυνάμεων που στρέφονται ενάντια στο ίδιο το κεφάλαιο, στην εξουσία του και τις λυκοσυμμαχίες του. Είναι το συνεχές «θάψιμο», η διαστρέβλωση και η συκοφάντηση του καλέσματος που απευθύνουν στο λαό οι δυνάμεις αυτές, ώστε να οργανώσει την πάλη του σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, κόντρα στον πραγματικό του αντίπαλο...