Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΠΑΣΟΚ «Πάρτε αποφάσεις και προχωρήστε»


«Ο συμβιβασμός, η συμφωνία και οι εφαρμοστικοί νόμοι που έρχονται, φέρουν την υπογραφή του κυρίου Τσίπρα. Αυτή η υπογραφή θα έπρεπε να δεσμεύει τον ίδιο, το κόμμα του, την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Αυτό τόνισε χτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος όπου συζήτησαν για τα επόμενα βήματά τους μπροστά στις εξελίξεις.
«Είναι προφανές ότι επειδή αυτό δεν συμβαίνει», πρόσθεσε η Γεννηματά, «καταφεύγουν στη θεωρία περί δήθεν "Πραξικοπήματος". Η θεωρία αυτή είναι επικίνδυνη, ακυρώνει και εκθέτει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και προσβάλλει τους φίλους και συμμάχους της χώρας, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που έδωσαν μάχη για να μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ. Ο κύριος Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει αποφάσεις και να δράσει με παρρησία και ευθύνη για την Κυβέρνησή του, τους Βουλευτές του, την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής και το κόμμα του», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Οπως διαχέουν από το ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν μεν την «εθνική προσπάθεια» κι αναφέρουν επ' αυτού ότι στη βουλή υπάρχει «υπερκομματική» πλειοψηφία ικανή να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ. Επιμένουν, ωστόσο, πως «είναι η κυβέρνηση αυτή που πρέπει να πάρει τις αποφάσεις», πιέζοντας ουσιαστικά τον πρωθυπουργό να αναλάβει άμεσα τις σχετικές πρωτοβουλίες, τόσο από πλευράς κατάθεσης νομοσχεδίων, όσο και από πλευράς επιβολής κομματικής πειθαρχίας.
Αλλωστε, τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη ΝΔ, και στο Ποτάμι, θεωρούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, οι βουλευτές τους να ψηφίζουν συμφωνίες και αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, ο δε ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται ότι κυβερνά και ταυτόχρονα να ...αντιπολιτεύεται την κυβέρνησή του με διαρροές βουλευτών του στις κρίσιμες ψηφοφορίες.