Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Εχει και μετερίζι και οχυρό, αλλά πυροβολεί το λαό!


Την ώρα που ψήφιζαν παρέα με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι τα προαπαιτούμενα ενόψει του τρίτου μνημονίου, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν το ΚΚΕ ότι «βάζει πλάτη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»...


Σε προσπάθεια συκοφάντησης του ΚΚΕ - με γνωστά όσο και χρεοκοπημένα σοσιαλδημοκρατικά τερτίπια - προσέφυγε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκ. Τσακαλώτος,προχτές από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, λέγοντας ότι «το ΚΚΕ βάζει πλάτη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ»! Είχε μάλιστα το θράσος να πει κάτι τέτοιο, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που αγκαλιά με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και με το Ποτάμι, ψήφισαν και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων που έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση για το μνημόνιο Τσίπρα!
Μάλιστα, την επίθεση στο ΚΚΕ συνόδευσε με φληναφήματα του τύπου «Δεν είναι αρκετό για έναν αριστερό κι ένα μαρξιστή απλώς να λέει για το καπιταλιστικό σύστημα. Πρέπει να δει κάθε στιγμή τη μορφή που ασκείται η εξουσία και η επιβολή» και αξίωσε λίγο-πολύ το ΚΚΕ να ...στηρίξει «μία κυβέρνηση η οποία είναι κάτω από την ασφυξία που έχει επιβληθεί κι όταν ξέρετε ότι στη μορφή αυτή έχουν συμβάλλει το ντόπιο κεφάλαιο και τα ντόπια συμφέροντα»! Κάλεσε, δηλαδή, το ΚΚΕ να βάλει στην ουσία πλάτη στη νέα σφαγή του λαού, στην οποία προχωρά η συγκυβέρνηση ακριβώς για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου!
Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, όταν μιλώντας για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και ισχυριζόμενος ότι με αυτό «δεν ευνοούμε κανέναν. Δεν μοριοδοτείται κανένας. Δεν υπάρχουν κεκτημένες ταχύτητες για κανέναν από τους υπάρχοντες, δεν υπάρχει κανένα προνόμιο για κανέναν από τους επίδοξους νεοεισερχόμενους»,ανέφερε πως «αυτό νομίζω ότι θα έπρεπε να εκτιμηθεί - και θα το πω με λύπη - κυρίως από το Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, τον οποίο και προσωπικά εκτιμώ, διότι άφησε κάποιο υπονοούμενο ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να χαρίσουμε χρέη. Ο ομιλών έκανε τον καταλογισμό των οφειλών των τηλεοπτικών σταθμών που δεν είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και νομίζω ότι τέτοια κριτική δε θα έπρεπε να εκτοξεύεται».
Με τα παραπάνω, ο Ν. Παππάς προσπάθησε να απαντήσει στα όσα είχε επισημάνει νωρίτερα, στην ομιλία του στην Ολομέλεια, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία Τσίπρα και η ομάδα του παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξαπάτηση του λαού με το εμπόριο κάλπικης ελπίδας και γι' αυτό στηρίζονται σήμερα από την αστική τάξη. Σε αυτό το αλισβερίσι εντάσσεται ακόμα και η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών και όλα όσα ακούγονται και γράφονται δεξιά κι αριστερά, από την ηγετική ομάδα Τσίπρα, με συνεχείς κρυφές συναντήσεις και προσπάθεια κλεισίματος συμφωνίας με εκπροσώπους της ελίτ των ΜΜΕ και με προσπάθεια να χαριστούν χρέη τους, με νομότυπο τρόπο, και μάλιστα στο όνομα της πάλης κατά των ολιγαρχών! Αλλη μεγάλη κοροϊδία».

Θ. Παφίλης: Ολα τα νομοσχέδιά σας και το νέο μνημόνιο υπηρετούν το κεφάλαιο
Δίνοντας την κατάλληλη απάντηση και στους δύο υπουργούς της κυβέρνησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τόνισε:
«Θέλω να κάνω δύο σχόλια, το πρώτο για τον κ. Τσακαλώτο. Από τη θεωρία και τη "μαρξιστική" ανάλυση χορτάσαμε. Μια και μιλήσατε, λοιπόν, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σας ρωτάω ωμά: Τα δύο νομοσχέδια που φέρνετε ποιον εξυπηρετούν; Η αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ποιον εξυπηρετεί, τον εργαζόμενο ή το κεφάλαιο; Απαντήστε, αν έχετε θάρρος.
Δεύτερον, ποιον εξυπηρετεί η οδηγία για τις τράπεζες; Τον εργαζόμενο ή το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια; Μη μας πουλάτε, λοιπόν, φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Εχετε κάνει επιλογή και ως προς το μετερίζι που είπε ένας βουλευτής και το οχυρό που είπε ο πρωθυπουργός. Συμφωνούμε. Εχετε και μετερίζι και οχυρό, αλλά πυροβολείτε το λαό και όχι το κεφάλαιο. Αν έχετε το αντίθετο, αποδείξτε το. Ποιο νόμο φέρνετε με την καινούργια συμφωνία, ο οποίος υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου; Κανένα! Τα έχετε παραδώσει όλα και έχετε κάνει επιλογή.
Οσον αφορά την τοποθέτηση του κ. Παππά, εδώ ζούμε όλοι. Εδώ γράφονται και λέγονται διάφορα, τα οποία παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματός μας. Μη βιάζεστε να με διαψεύσετε. Η ζωή είναι μπροστά και θα δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο.
Θα σας πω και κάτι ακόμα, μία μεγάλη συμβουλή.Ξεχάστε τη λέξη "εγγυόμαστε". Την έχετε ξεφτιλίσει. Οσες φορές έχετε πει "εγγυόμαστε", κάνατε ακριβώς το αντίθετο».