Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Απειλούν πάλι οι χρυσαυγίτες


Η προσπάθεια εξωραϊσμού της Χρυσής Αυγής, όπως αυτή αποτυπώνεται τόσο από τις διαδικασίες που έχουν επιστρατευτεί για τη διεξαγωγή της δίκης όσο και από τα χαϊδολογήματα της κυβέρνησης προς την εγκληματική ναζιστική οργάνωση (βλέπε Βουλή), έχουν δώσει αέρα στα πανιά της. Αποκαλυπτικό για τις προθέσεις της είναι ένα απόσπασμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από εκπομπή της Χρυσής Αυγής στις 7 Ιούλη, δηλαδή πριν δύο βδομάδες, όπου ο βουλευτής της Γ. Λαγός κάνει λόγο για συναντήσεις με εφοπλιστές που επιθυμούν συνεργασία με το δουλεμπορικό γραφείο της ΧΑ στο Πέραμα, ενώ δεν παραλείπει και αυτή τη φορά να δείξει το αντιΚΚΕ μένος του ναζιστικού μορφώματος και την απέχθειά του στις ταξικές δυνάμεις, επειδή διεκδικούν ανθρώπινη δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.
Συγκεκριμένα στο σχετικό βίντεο από την εκπομπή της ΧΑ, ο Γ. Λαγός μιλώντας με τον επίσης χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ. Παναγιώταρο, αναφέρει: «Είχαμε ιδρύσει πριν από λίγο καιρό, θυμάσαι πολύ καλά και με δικές σου ενέργειες και με δικιά σου βοήθεια το Σωματείο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης». Ο Ηλ. Παναγιώταρος απαντά: «Τον Αγιο Νικόλαο! Μεγάλη η χάρη του...». Ο Γ. Λαγός συνεχίζει «...Να ενημερωθεί ο κόσμος, να ξέρει ότι (...) μάς έχουν ζητήσει συνάντηση κάτω, άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να φέρουνε πλοία, είναι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, θα κάνουμε συνάντηση μαζί τους πιθανόν και μέσα στην εβδομάδα, θα καταφέρουμε έτσι ώστε να ξεκινήσει η δουλειά, εμείς το έχουμε υποσχεθεί ότι θα το κάνουμε και το 'χετε πάρει χαμπάρι ότι όταν υποσχόμαστε κάτι, το κάνουμε, θα γίνει. Είμαστε στη διαδικασία αυτή, θα τους φέρουμε και πλοία να δουλέψουνε στη Ζώνη του Περάματος, θα τρίβουν τα μάτια τους, και θα επαναλάβω για μια φορά ακόμα τη δήλωση που έχω κάνει και τους έχει πειράξει πολύ: Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούν από το λιμάνι κάτω...».
Ας σημειωθεί ότι ανάλογες «δηλώσεις» είχε κάνει ο ίδιος και τον Αύγουστο του 2013, λίγες μέρες πριν στήσουν τη δολοφονική ενέδρα στο Πέραμα, σε βάρος κομμουνιστών συνδικαλιστών της Ζώνης που είχε ως αποτέλεσμα 9 εργάτες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα από ρόπαλα και αιχμηρά αντικείμενα.