Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

ΕΔΟΕΑΠ: Ανακοίνωσε την αναστολή της καταβολής των επικουρικών συντάξεων του Αυγούστου


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ
Την αναστολή της καταβολής των επικουρικών συντάξεων του Αυγούστου στους συνταξιούχους – μέλη του, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, επικαλούμενη την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ταμείο.
Με αφορμή αυτή την αρνητική εξέλιξη το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Για τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, η απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για την αναστολή της καταβολής των επικουρίσεων στους ασφαλισμένους, δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία”.
Αποτελεί το πρώτο, αλλά αποφασιστικό, βήμα για την κατάργηση της επικούρισης και την μέχρι εκμηδένισης απαξίωση της δωρεάν υγείας και πρόνοιας.
Σύντομα θα αναδυθεί ως “ανάγκη” η μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο- ο πληρώνων λαμβάνει- σε ότι αφορά τις παροχές Υγείας και η ένταξη στο ΕΤΕΑ με ταυτόχρονο κούρεμα των επικουρίσεων.
Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε την πριν τρεις μόλις μήνες εκχώρηση από το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ 15 εκ. € στο ΔΝΤ, με ψήφους των διορισμένων σε αυτό, προέδρων και μελών Δ.Σ. των Ενώσεων.
Με βάση τις πράξεις και παραλείψεις όλων των διοικήσεων στον ΕΔΟΕΑΠ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και όλων των πλειοψηφιών των Ενώσεων, που είναι στοχοπροσηλωμένες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών και των κυβερνήσεων καθώς και των “μνημονιακών δεσμεύσεων” όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που με αφοσίωση υπηρετούν των ευρωμονόδρομο, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, αυτός είναι ο θανατηφόρος μονόδρομος που ανοίγεται για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.
Δεν αφορά μόνο τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΜΜΕ, αλλά το σύνολο των εργαζόμενων, των άνεργων και των συνταξιούχων.
Είναι έκφραση της γενικευμένης ταξικής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη στο σύνολο της.
Η “δανειοδότηση” του ΕΔΟΕΑΠ από τις Ενώσεις, όπως και κάθε διαχειριστική “μανούβρα” που προτείνουν οι καρεκλοκένταυροι της “αριστεροδέξιας”, “τριτομνημονιακής” συνδιοίκησης του Οργανισμού θα έχει μόνο ολιγόμηνο βίο.
Η μόνη πραγματική διέξοδος περιλαμβάνεται στις προτάσεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ που διαχρονικά υποστηρίξαμε με συνέπεια.
  • Να εμποδίσουμε την ενοποίηση των παροχών και των συντάξεων προς τα κάτω.
  • Να πούμε από τώρα ΟΧΙ σε όποιον σχεδιασμό για μετάλλαξη του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο.
  • Να ανακληθούν άμεσα όλες οι περικοπές σε συντάξεις και θεμελιώδεις παροχές στους ασφαλισμένους.
  • Δεν αποδεχόμαστε Καμία αύξηση στις εισφορές των εργαζομένων.
  • Απαιτούμε άμεση απαλλαγή των ανέργων από κάθε εισφορά Υγείας και Ασφάλισης για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Απαιτούμε την άμεση επέκταση του αγγελιοσήμου και στα διαδικτυακά ΜΜΕ, με ταυτόχρονη κάλυψη των εργαζομένων σε αυτά με Συμβάσεις, Ασφάλιση και ελεύθερη εγγραφή τους στις Ενώσεις.
  • Να απαιτήσουμε Τώρα από την κυβέρνηση την άμεση επιστροφή των κλεμμένων και «κουρεμένων» αποθεματικών του Ταμείου.
  • Οι ανάγκες του Ταμείου να καλύπτονται από τους εργοδότες με την εγγύηση και τη συμμετοχή του κράτους.
Για το Άμεσο πρόβλημα που αφορά την καταβολή των επικουρίσεων του Αυγούστου, οι διοικήσεις των Ενώσεων να οργανώσουν Τώρα, έστω και την ύστατη ώρα, τον κλάδο σε αγωνιστική - διεκδικητική κατεύθυνση.
Το κράτος και οι εργοδότες Να πληρώσουν, Σήμερα, Τώρα»