Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» «Ούτε με τον παλιό ούτε με το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό»


Δελτίο Τύπου για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Την ανάγκη από τώρα να οργανωθεί ο αγώνας και οι διεκδικήσεις στους τόπους δουλειάς, παντού, επισημαίνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ, με αφορμή τη συγκρότηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας.
Κατά τις συνεδριάσεις για τη συγκρότηση ΔΣ της ΟΛΜΕ, οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ αναφέρθηκαν στις κρίσιμες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι ιδιαίτερα τη στιγμή που υπογράφεται το τρίτο μνημόνιο από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη στήριξη και των υπόλοιπων κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΠΟΤΑΜΙ.
Επισήμαναν την αναγκαιότητα να συγκροτηθεί αντιπροσωπευτικό και αναλογικό προεδρείο και κατά την πάγια αυτή θέση πρότειναν τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων, με βάση τη δύναμη της κάθε παράταξης, προκειμένου να εκφράζεται η βούληση των εκπαιδευτικών και να μπορεί να λειτουργήσει η Ομοσπονδία. Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τις υπόλοιπες δυνάμεις. Ειδικότερα, όπως σημειώνει η ΑΣΕ σε δελτίο Τύπου:
«Οι ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ και η ΔΑΚΕ κατέθεσαν κείμενα σχεδόν πανομοιότυπα στα οποία αποτυπωνόταν η συμφωνία τους σε βασικές εκτιμήσεις για τις εξελίξεις και για τον προσανατολισμό του κινήματος, όπως ο "εκβιασμός της κυβέρνησης για την υπογραφή του 3ου μνημονίου". Βγάζουν λάδι, δηλαδή, τη συγκυβέρνηση που διαπραγματεύτηκε για το κεφάλαιο και όχι για το λαό, όπως αποδεικνύεται και από τις δικές της προτάσεις προς τους θεσμούς που ήταν κι αυτές μνημόνιο.
Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πρότειναν να σχηματιστεί "αγωνιστικό - προγραμματικό" προεδρείο απευθυνόμενοι προφανώς και στον κυβερνητικό - μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να ξεπλύνουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την έως τώρα σύμπλευσή τους με το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Εδιναν το αριστερό, ριζοσπαστικό προφίλ στα παιχνίδια της κυβέρνησης με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΟΟΣΑ, με τη στήριξή τους στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, με τις αυταπάτες που έσπερναν εδώ και ένα 6μηνο για το ρόλο και το χαρακτήρα της "πρώτη φορά αριστερής" κυβέρνησης. Εριχναν στάχτη στα μάτια, υπονόμευαν την αντίσταση και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.
Μετά από ανούσιες αντιπαραθέσεις, τελικά οι ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ και η ΔΑΚΕ πρότειναν αντιπροσωπευτικό προεδρείο με τουλάχιστον 3 παρατάξεις. Κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών όμως δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μοιράσουν μεταξύ τους τις βασικές θέσεις του προεδρείου (πρόεδρος ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ, γραμματέας και ταμίας ΔΑΚΕ) και ν' αφήσουν κενές τις υπόλοιπες», επισημαίνει η ΑΣΕ.
Οι εκπρόσωποι της παράταξης ξεκαθάρισαν ότι δεν επιλέγουν ούτε τον παλιό ούτε το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. «Εχουμε επιλέξει πλευρά: αταλάντευτα με το λαό ενάντια σε ΕΕ - κεφάλαιο και κυβερνήσεις του, για να διαγραφεί το χρέος και να πάρει ο λαός την οικονομία στα χέρια του και να διαφεντέψει το μέλλον του. Μέσα από το ΠΑΜΕ καθημερινά θα παλέψουμε για να οργανωθούν οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς και να περάσουν στην αντεπίθεση, για να γκρεμίσουν όλα τα μνημόνια και τα αφεντικά!», σημειώνεται.