Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΣΥΡΙΑ Βρετανοί πιλότοι συμμετέχουν στο βομβαρδισμό τζιχαντιστών


ΛΟΝΔΙΝΟ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Την αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου στη Συρία αποφάσισε η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, αφού με πρόσχημα τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, πιλότοι βρετανικών πολεμικών αεροσκαφών συμμετέχουν από χτες τα ξημερώματα στους βομβαρδισμούς των ισλαμιστών μισθοφόρων που δημιουργήθηκαν πριν χρόνια από δυτικές και αραβικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας, οι Βρετανοί πιλότοι συμμετείχαν στις επιδρομές πλάι σε συναδέλφους τους από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, μολονότι δεν έχουν την επίσημη άδεια των συριακών αρχών ή την έγκριση της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων, που έχει εγκρίνει μόνο τις επιδρομές στο Ιράκ... Το έδαφος για αυτή την εξέλιξη είχε προετοιμάσει πριν λίγες βδομάδες ο Βρετανός υπουργός Αμυνας, Μάικλ Φάλον, που θεωρούσε «παράλογη» τη μη συμμετοχή των Βρετανών και στους βομβαρδισμούς θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία...

Διάλογος Ρωσίας - ΗΠΑ
Το ίδιο 24ωρο ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πέσκοφ, επιβεβαίωσε ότι Ρωσία και ΗΠΑ ξεκίνησαν διάλογο «για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Συρίας» έπειτα και από το προχτεσινό τηλεφώνημα του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Πέσκοφ σημείωσε ότι «Πούτιν και Ομπάμα δεν συμφώνησαν στην προσέγγισή τους για την εξεύρεση λύσης στη Συρία, αλλά η αμοιβαία κατανόηση και μία συμφωνία είναι δύο τελείως διαφορετικά ζητήματα», προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες έχουν από τον Ιούνη ζητήσει από τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών τους να πραγματοποιήσουν μία συνάντηση «για να συζητήσουν τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, ιδιαίτερα στη Συρία».