Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Θλιβερός προάγγελος





Ο ΕΔΟΕΑΠ, το επικουρικό Ταμείο Υγείας και Ασφάλισης των εργαζομένων στον Τύπο, - που κάποτε το αποκαλούσαν λόγω των αποθεματικών του και «ευγενές Ταμείο» - σηματοδοτεί για το τι θα γίνει στην Κοινωνική Ασφάλιση: Το Ταμείο ανακοίνωσε τη μη καταβολή των συντάξεων Αυγούστου, λόγω ταμειακής ρευστότητας.
Αφού - με τη συνευθύνη των εκλεγμένων απ' τους ίδιους τους εργαζόμενους στον Τύπο στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ - καταληστεύτηκαν τα αποθεματικά με τον τζόγο του χρηματιστηρίου και τα κουρέματα του PSI, τώρα ήρθε η λυπητερή για τις συντάξεις και έπονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως και οι αποδοχές των εργαζομένων στο Ταμείο. Μάλιστα, το κύριο Ταμείο Ασφάλισης των δημοσιογράφων, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, παρέδωσε χρήματα των ασφαλισμένων, προκειμένου να αποπληρωθούν δόσεις του ΔΝΤ. Τα χρήματα αυτά έφταναν για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων για ένα χρόνο.
Ετσι θα γίνεται από δω και πέρα: Αν δεν υπάρχουν χρήματα, δε θα γίνονται πληρωμές και θα παίρνουν απ' το ένα Ταμείο για να «βουλώσουν τρύπες» στο άλλο. Χτες, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι απ' τον Τύπο που δραστηριοποιούνται στο ΠΑΜΕ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για τα θέματα αυτά. Και για πρώτη φορά, στον ΕΔΟΕΑΠ εμφανίστηκε αστυνομική δύναμη με επικεφαλής υψηλόβαθμο αξιωματικό. Ηταν μια παρουσία κατ' αναλογία προς το σύνθημα «πρώτη φορά Αριστερά»...