Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ανησυχούν για τις «εναλλακτικές» τους

«Επειδή όλοι καταλαβαίνουμε πως από το Σεπτέμβρη θα γίνει "του Κουτρούλη ο γάμος", χρήσιμο θα ήταν ένα μεγάλο κόμμα να έχει τις εσωτερικές διαδικασίες πίσω του και όχι μπροστά του», σημείωνε ο Γ. Πρετεντέρης, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητους» τους ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στη ΝΔ.
«Η ΝΔ δεν ψάχνει μόνο για αρχηγό. Ψάχνει να αποδείξει στον κόσμο ότι καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω της. Ψάχνει να ξαναμπεί επειγόντως στο παιχνίδι. Ψάχνει να υπάρξει ξανά ως συντεταγμένη εναλλακτική δύναμη» συμπλήρωσε ο ίδιος και κατέληξε: «Και σε αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα δε χωρούν ούτε αναβολές, ούτε παρατάσεις, ούτε προφάσεις, ούτε νταραβέρια, ούτε μωροφιλοδοξίες. Διότι (όπως απεδείχθη προσφάτως και με την κυβέρνηση) η πραγματικότητα τελικά εκδικείται. Σκληρά».
Είναι φανερό πως η αστική τάξη προβληματίζεται για τις «εναλλακτικές» που μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει στη διάθεσή της, όσον αφορά το πολιτικό προσωπικό που χρειάζεται για να υπηρετεί τις εκάστοτε ανάγκες της. Οι ανακατατάξεις που τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν στο αστικό πολιτικό σκηνικό της χώρας («κόμματα εξουσίας» βρέθηκαν με ποσοστό κάτω από 5%), ανέδειξαν ότι ο πολιτικός χάρτης μπορεί ν' αλλάζει πολύ εύκολα, αρκεί να υπάρχουν πάντα σχήματα ικανά να εκτονώνουν τη λαϊκή οργή και να μπορούν να δουλέψουν ικανοποιητικά για την ενσωμάτωση των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Τα σημειώνουμε αυτά γιατί τόσο η εσωκυβερνητική «κόντρα» όσο και εξελίξεις στα άλλα αστικά κόμματα είναι ένα μόνο μέρος των διεργασιών του αστικού πολιτικού συστήματος, με στόχο τη διαμόρφωση καινούργιων και κατάλληλων εφεδρειών...