Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ωμή κοροϊδία

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο Π. Λαφαζάνης δηλώνει ότι στόχος τους είναι «ο ΣΥΡΙΖΑ ν' αλλάξει τη θέση του και το νέο μνημόνιο να μην εφαρμοστεί στην πράξη, να ακυρωθεί στη ζωή και μαζί του να ακυρωθούν και τα παλιά μνημόνια» και προσθέτει: «Προσωπικά, θα επιμείνω να μάχομαι μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και να υπερασπίζομαι τις μεγάλες αρχές και αξίες του και τον αντιμνημονιακό προσανατολισμό του» και εκφράζει την πίστη του πως «η κυβερνητική θητεία στη στήριξη μνημονίων θα είναι μια "κακή παρένθεση", που γρήγορα θα κλείσει με την προσπάθεια όλων των μελών και στελεχών του κόμματος και του προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου».
Τι ξέχασε ο πρώην υπουργός; Οτι τις αντιμνημονιακές παντιέρες ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε καταχωνιάσει πολύ πριν συνομολογήσει το τρίτο μνημόνιο. Ξέχασε πως η κατάργηση των προηγούμενων μνημονίων δεν προβλέπεται ούτε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που ο Λαφαζάνης και η «Αριστερή Πλατφόρμα» ζητούν την επαναφορά του. Ξέχασε πως η ανάκτηση των απωλειών του λαού, των εργαζομένων δεν υπήρχε στην ατζέντα ούτε τον καιρό που αναλάμβαναν καμαρωτοί - καμαρωτοί τα υπουργεία τους. Ξέχασε, επίσης, ότι μήτρα του σημερινού νέου μνημονίου είναι η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, αλλά και η πρόταση 47 σελίδων με αντιλαϊκές προτάσεις που κατέθεσε η συγκυβέρνηση πριν από μερικούς μήνες στη Βουλή και η τρόικα είχε θεωρήσει ως βάση για συζήτηση!
Παίζοντας, λοιπόν, το ρόλο του «καλού», αγωνιστικού και «αντιμνημονιακού» ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύουν τον κόσμο όταν του ξανασερβίρουν σάπια αντιμνημονιακά δολώματα και του υπόσχονται ότι μια «κακή παρένθεση» είναι και θα τελειώσει. Κάνει τα πάντα, για να μη βγάλει ο λαός το συμπέρασμα ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει προς όφελός του στο πλαίσιο του σημερινού καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.