Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΠΑΣΟΚ Ζητούν «λύση» στο θέμα της Κωνσταντοπούλου


Να δώσει «προσωπικά αμέσως λύση, με τον πλέον προσήκοντα τρόπο» στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την πρόεδρο της Βουλής, ζητά, με επιστολή της στον πρωθυπουργό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά. Ταυτόχρονα, δεν ξεχνά να θυμίσει τις πλάτες που έχει βάλει μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ στην υπερψήφιση των πρώτων αντιλαϊκών μέτρων που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμφώνησε με τους εταίρους της στο εξωτερικό.
Γράφει η Φ. Γεννηματά: «Το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου κατάφερε να διαμορφώσει ένα ελάχιστο επίπεδο συναίνεσης, τουλάχιστον όσον αφορά στο στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας. Οπως είναι σε όλους γνωστό, το ΠΑΣΟΚ στήριξε καθοριστικά την κυβέρνηση με την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων της διαπραγμάτευσης για την τρίτη συμφωνία, παρά τα λάθη που έγιναν μετά την 25η Ιανουαρίου και παρά το γεγονός της απόλυτα εχθρικής σας στάσης, όταν εμείς ζητούσαμε ανάλογη στήριξη και συνεννόηση (...) Στο πλαίσιο αυτής της απαραίτητης για τη χώρα και τους πολίτες θεσμικής συναίνεσης και της εμπέδωσης του αναγκαίου κλίματος εθνικής συνεννόησης, το ΠΑΣΟΚ στήριξε και την πρωτοβουλία σας να προτείνετε για το τρίτο κατά θεσμική σειρά κι αξιολόγηση πολιτειακό αξίωμα, αυτό του προέδρου της Βουλής, μια βουλευτή με μόλις λίγα έτη κοινοβουλευτικής εμπειρίας. Παραμερίζοντας ορισμένα πολύ ανησυχητικά δείγματα γραφής, που ήδη είχε δώσει κατά την προηγούμενη περίοδο της Βουλής (...) Η ανωτέρω απόφασή μας, όμως, δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση παραχώρηση "λευκής επιταγής" και δεν πρέπει να παρερμηνεύεται».
Και παρακάτω: «Η συνέχεια δυστυχώς είναι λίγο πολύ γνωστή και ιδιαιτέρως δυσάρεστη».
Απαριθμώντας μια σειρά ενεργειών και τοποθετήσεων της προέδρου της Βουλής, η Φ. Γεννηματά κάνει λόγο για «αντισυνταγματική υπέρβαση αρμοδιοτήτων, έμπρακτη αμετροέπεια, έλλειψη σεβασμού σε πρόσωπα και κόμματα και ουσιαστικό αντιπερισπασμό, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του λαού και της χώρας».
Σε αυτή τη βάση υποστηρίζει πως «δεν επιτρέπεται άλλο να σιωπούμε» και συμπληρώνει: «Γι' αυτό, κύριε Πρωθυπουργέ, είναι προφανές πως οι περιστάσεις απαιτούν να δώσετε εσείς προσωπικά αμέσως λύση, με τον πλέον προσήκοντα τρόπο.Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει μια θεσμικά και ιστορικά υπεύθυνη επιλογή (...)».