Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Με το βλέμμα στραμμένο στα αντιλαϊκά χαράτσια


«Η φοροδιαφυγή είναι από τα κρίσιμα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση», ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, στο πλαίσιο της χτεσινής ανάληψης καθηκόντων από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, σύμφωνα με τον οποίο θα ξεκινήσουν σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά.
Ως βασικό ζήτημα για τη συγκυβέρνηση, αναγορεύεται πλέον και αυτό της «εισπραξιμότητας» του ΦΠΑ, καθώς η προβλεπόμενη διόγκωσή του, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκτιμάται σε πρόσθετα έσοδα 2,4 δισ. ευρώ, σε ετήσια βάση.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 26 Αυγούστου(έναντι 27 Ιούλη που ήταν η προηγούμενη προθεσμία). Η προθεσμία για την εξόφληση της πρώτης δόσης στα χρεωστικά εκκαθαριστικά ορίζεται στις 31 Αυγούστου, ενώ οι προθεσμίες για την πληρωμή των υπόλοιπων δύο δόσεων, στα τέλη Σεπτέμβρη και τα τέλη Νοέμβρη, δεν μεταβάλλονται.
Την ίδια ώρα, παρά και τη ρύθμιση των «100 δόσεων», οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία διογκώθηκαν κι άλλο τον Ιούνη, κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ. Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές στο εξάμηνο (Γενάρης - Ιούνης 2015) διαμορφώνονται στα5,9 δισ. ευρώ.