Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

«Τώρα με το ΠΑΜΕ, μη μένεις φοβισμένος, ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος»


Αθήνα
Αθήνα
Ηχηρός παραμένει δυο μέρες μετά ο απόηχος των διαδηλώσεων που οργάνωσε το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 22 Ιούλη, την ώρα που στη Βουλή ο συνασπισμός των προθύμων, τα αστικά κόμματα, ψήφιζαν τα προαπαιτούμενα για την υπογραφή του 3ου Μνημονίου. Ιδιαίτερα αισθητή έγινε στην Αθήνα η διαδήλωση, καθώς δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, 22 Ιούλη, στην καρδιά, δηλαδή, του καλοκαιριού, να συγκεντρωθούν χιλιάδες εργαζόμενοι κι άλλοι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων σε μια κινητοποίηση, η οποία έπρεπε μέσα σε εξαιρετικά λίγες μέρες να αποφασιστεί, να οργανωθεί και να γίνει τελικά με εξαιρετική επιτυχία. «Ναι, το ΠΑΜΕ είναι μια ισχυρή δύναμη», είναι το μήνυμα που έφτασε από διάφορες πλευρές, την ώρα που προσπαθούσαμε να συγκεντρώσουμε μερικά πιο ειδικά ποιοτικά στοιχεία αυτής της κινητοποίησης και όχι μόνο το πόσοι κατέβηκαν στο δρόμο (αυτό αποτυπώθηκε στη συγκλονιστική φωτογραφία που δείχνει απ' άκρη σ' άκρη όλο το μήκος της Σταδίου πλημμυρισμένο από διαδηλωτές, αποτυπώθηκε, επίσης, στα κοντινά πλάνα που δείχνουν την πυκνότητα που είχε το κάθε μπλοκ των διαδηλωτών). Η διαδήλωση άφησε παρακαταθήκη και για το επόμενο διάστημα, στο οποίο η κυβέρνηση - υπολογίζοντας και στη ραστώνη του καλοκαιριού - προωθεί τη μία μετά την άλλη τις συμφωνίες με τους εταίρους της, με στόχο να υπογραφεί κάποια στιγμή η μεγάλη συμφωνία, δηλαδή το 3ο Μνημόνιο.
Λήμνος
Λήμνος
Τα ταξικά συνδικάτα, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι, όλες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δε εφησυχάζουν. Κόντρα στην κυβέρνηση και στους άλλους πολιτικούς βαστάζους του κεφαλαίου, συνεχίζουν την παραπέρα οργάνωση του ανειρήνευτου ταξικού αγώνα. Παράλληλα, στις λαϊκές γειτονιές οργανώνεται η μάχη που πρέπει να δοθεί ενάντια στα μέτρα, για να μην ξεσπιτωθεί ούτε μια οικογένεια, ούτε ένας εργάτης, κανένας μικρός αγρότης και αυτοαπασχολούμενος, να μη βρεθεί μόνος του κανείς απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου. Η λαϊκή αλληλεγγύη που ξεκινά από την εξασφάλιση των ειδών διατροφής και φτάνει ως τα λαϊκά φροντιστήρια για τα παιδιά, οργανώνεται ήδη.
Το ΠΑΜΕ έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης, κοινής δράσης και κοινού αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Στο Βόλο
Στο Βόλο

Στη Λάρισα
Στη Λάρισα

Στα Τρίκαλα
Στα Τρίκαλα

Στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη
Στα Γιάννενα

Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση στην Αθήνα










Στα Γιάννενα
Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση στην Αθήνα