Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Βολικές διαφωνίες...


Βολικές διαφωνίες
Παράξενα πράγματα. Από τη μία κατηγορίες για μεταλλάξεις και αποστασίες, ρεπορτάζ για συγκρούσεις και ρήξεις, απειλές και από την άλλη αλληλοχειροκροτήματα, διαβεβαιώσεις για κοινή πορεία, δηλώσεις στήριξης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά. Ο λόγος για την εσωκομματική αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε όσους στηρίζουν την κυβέρνηση και όσους τους αντιπολιτεύονται. Ξεδιπλώνεται για άλλη μια φορά μπροστά μας η εκδοχή της βολικής διαφωνίας. Αυτό εκφράζει η στάση «διαφωνούμε με το μνημόνιο, αλλά όχι με την κυβέρνηση που το ψηφίζει και το εφαρμόζει». Βολική γιατί συμβάλλει να διατηρείται η όποια δυσαρέσκεια, η αμφισβήτηση και διαφωνία εντός πλαισίου, όχι στενά κομματικού αλλά εντός αστικού πλαισίου, εντός της αυταπάτης της ψευδαίσθησης ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική για το λαό χωρίς ρήξη με το κεφάλαιο, την εξουσία του, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί πολλές φορές, όμως καμιά διέξοδος δε δόθηκε στο λαό από διάφορες τέτοιου είδους κινήσεις...

Εξηγήσεις
«Σε δημοσίευμα του διαδικτυακού Τύπου που έχει αναπαραχθεί ευρύτατα, αναφέρεται ότι έκανα την εξής δήλωση: "Το σχέδιο Β' προφανώς θα περιλαμβάνει και έξοδο από την ΕΕ". Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν έχω κάνει τέτοιον ισχυρισμό. Πρόκειται για ψευδή και παραπλανητική περιγραφή των θέσεών μου για την εναλλακτική πορεία της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ΟΝΕ, διότι η συμμετοχή της στο κοινό νόμισμα την πνίγει. Η έξοδος από την Ευρωζώνη δε συνεπάγεται και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση».
Ευτυχώς που έκανε τη διευκρίνιση ο Κώστας Λαπαβίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μια ανησυχία την είχαμε, μην τυχόν και βγούμε απ' την ΕΕ... Τέτοιοι ριζοσπάστες και συγκρουσιακοί είναι αυτοί της «αριστερής αντιπολίτευσης» του ΣΥΡΙΖΑ, που ούτε για έξοδο από την ΕΕ δε μιλάνε, για ρήξη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης δε γίνεται καν λόγος. Αλλη μια απόδειξη ότι η έξοδος απ' το ευρώ που στηρίζουν, δε σημαίνει απαλλαγή του λαού από τις αιτίες που γεννούν τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα...

Επιβεβαίωση
«Η πρώτη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ότι οι ελληνικές αρχές έθεσαν σε εφαρμογή τη δεύτερη σειρά μέτρων εγκαίρως και με τρόπο που είναι συνολικά ικανοποιητικός».
Αυτή είναι η ανάρτηση της εκπροσώπου της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, χτες στο Twitter. Κι όταν είναι ικανοποιημένοι όλοι αυτοί δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος κι ο λαός. Οσο κι αν ο Τσίπρας επιχειρεί να αντιστρέψει τα πράγματα με τη «σοφία» των δημοσκοπήσεων, η λαϊκή σοφία «και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος δε γίνεται» δεν ανατρέπεται.