Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Αυξάνεται ο αριθμός, αυξάνονται και οι ανάγκες τους


Τους 102.000 έφτασαν φέτος οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας. Μια από τις τελευταίες «καραβιές» προσφύγων έχει αποβιβαστεί στη Σητεία. Με σχετική της ανακοίνωση η ΚΟΒ Σητείας του ΚΚΕ επισημαίνει πως «στους χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν στις ακτές του Αιγαίου με άθλια μέσα, και αφημένοι από τους διακινητές, έρχονται να προστεθούν οι 217 μετανάστες που έφτασαν στη Σητεία, μεταξύ των οποίων τα 60 είναι παιδιά και 4 έγκυες γυναίκες».
Προσθέτει, δε, ανάμεσα στα άλλα, ότι «για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος, η κυβέρνηση πρέπει, εδώ και τώρα, να εξασφαλίσει κατάλληλους χώρους προσωρινής φιλοξενίας όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα.
Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες.
Τώρα χρειάζεται άμεση αποχώρηση όλων των ελληνικών στρατευμάτων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη με τις δηλώσεις της για συμμετοχή στις νέες επεμβάσεις που προετοιμάζονται με πρόσχημα τους "τζιχαντιστές", που θα πολλαπλασιάσουν τα κύματα των προσφύγων.
Να απομακρυνθούν ο FRONTEX και οι άλλοι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί καταστολής μεταναστών στα σύνορα, που κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών, όπως έδειξε και σειρά τραγικών περιστατικών».