Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Πρώτα «εξωτερική πολιτική» μετά μπίζνες


Η προσφορά διαφόρων κυβερνητικών «ιδρυμάτων» των αστών

...ενώ ο λαός του Ντονμπάς μετρά ερειπωμένα σπίτια και ζωές που θέλουν να «ανοικοδομήσουν» τα μονοπώλια
...ενώ ο λαός του Ντονμπάς μετρά ερειπωμένα σπίτια και ζωές που θέλουν να «ανοικοδομήσουν» τα μονοπώλια
Ενδεικτική της σημασίας που έχει η Ουκρανία για τα αμερικανικά μονοπώλια είναι η κινητοποίηση συγκεκριμένων «μηχανισμών» που στήνει η Ουάσιγκτον για να προωθούνται τα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετεί.
Δημοσιεύματα για τις αμερικανικές επενδύσεις στην ουκρανική γεωργία καταγράφουν τα σχέδια του ιδρύματος «Overseas Private Investment Corporation» (OPIC) να «σπρώξει» μια σειρά «πρότζεκτς» στο συγκεκριμένο τομέα, με την αξία του καθενός να υπολογίζεται στα 250 εκατομμύρια δολάρια.
Το τι ακριβώς είναι το συγκεκριμένο ίδρυμα το εξηγεί πολύ καθαρά η ιστοσελίδα του: «Το OPIC είναι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ανάπτυξης της αμερικανικής κυβέρνησης. Κινητοποιεί ιδιωτικά κεφάλαια για να λυθούν κρίσιμες αναπτυξιακές προκλήσεις και για να γίνει αυτό, προχωρούν οι στόχοι της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής εθνικής ασφάλειας».
Σε ελεύθερη μετάφραση, δηλαδή, πρώτα αναλαμβάνουν δράση οι πολιτικοί και έρχονται μετά οι φυσικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου για να αδράξουν τους καρπούς της προώθησης των άγριων, φονικών για τους λαούς σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών.
Η ιστοσελίδα διευκρινίζει ακόμα ότι «επειδή η OPIC εργάζεται με τον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα, βοηθά αμερικανικές εταιρείες να κερδίσουν έρεισμα σε αναδυόμενες αγορές, καταλύοντας έσοδα, θέσεις εργασίας και αναπτυξιακές ευκαιρίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Η OPIC επιτυγχάνει την αποστολή της παρέχοντας στους επενδυτές με χρηματοδότηση, με εγγυήσεις, διαβεβαιώσεις για το πολιτικό ρίσκο και υποστήριξη για ιδιωτικά επενδυτικά ιδρύματα».
Κι επειδή όλες οι επενδυτικές συζητήσεις που παραθέσαμε πριν συνεχίζονται, καθώς στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας οι επιθέσεις του στρατού συνεχίζονται, πληθαίνουν οι ενδείξεις για νέα κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και στο στρατιωτικό πεδίο, ο λαός του Ντονμπάς μετρά ακόμα τις νωπές πληγές και τα ισοπεδωμένα σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, δε θα ήταν υπερβολή να πούμε τι θυμίζουν τέτοια Φόρουμ: Θυμίζουν τα κοράκια που μαζεύονται πάνω από τα πτώματα, ικανοποιημένα που θα μπορέσουν να σβήσουν την πείνα τους από το θάνατο...