Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Η βαρβαρότητα δεν είναι συμβολική


«Συμβολικής σημασίας» χαρακτήριζε με προχτεσινές του δηλώσεις ο νέος υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, το μπλοκάρισμα των ομαδικών απολύσεων στο μετρό της Θεσσαλονίκης, τη συνάντηση με οργανώσεις εργοδοτών και ΓΣΕΕ και τη συνάντηση που είχε με συνδικάτο για παράνομη απόλυση συνδικαλιστή.
Οι κινήσεις τους αυτές, ισχυρίζεται, συμβολίζουν την εφαρμογή της «λειψής νομιμότητας» και της δήθεν φροντίδας της κυβέρνησης «να προστατέψει όσο μπορεί τον κόσμο της εργασίας».
Οσα λέει και κάνει ο υπουργός Εργασίας, είναι ρεσιτάλ κοροϊδίας.
Σε πραγματικό και όχι συμβολικό επίπεδο, οι εργάτες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με συνθήκες γαλέρας στη δουλειά.
Σε πραγματικό και όχι συμβολικό επίπεδο, άνεργοι και μισοάνεργοι δεν ξέρουν με τι θα γεμίσουν το πιάτο.
Σε πραγματικό και όχι συμβολικό επίπεδο, οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ζήσουν με τις συντάξεις-ψίχουλα.
Σε πραγματικό και όχι συμβολικό επίπεδο, το σύνολο της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων υφίσταται μια συνεχή λυσσαλέα επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής τους από τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους.
Απέναντι σε αυτή τη με σάρκα και οστά βαρβαρότητα, ο υπουργός επέλεξε στις πρώτες του δηλώσεις να μιλήσει για συμβολικές κινήσεις... Γιατί μόνο έτσι μπορεί αυτός και η συγκυβέρνηση να το παίξουν αριστεροί. Στα λόγια. Ομως τα λόγια δε χορταίνουν. Ακόμα χειρότερα, η συμφωνία της συγκυβέρνησης για νέα βάρβαρα μέτρα οδηγεί στην πράξη σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.
Και όσο πιο βάρβαρα μέτρα θα παίρνουν, τόσο περισσότερο αριστεροί θα το παίζουν, χωρίς καμιά ντροπή. Για να μπερδέψουν και να κρατήσουν το λαό αδρανή, χωρίς αντίσταση στη βαρβαρότητα.