Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Σάπια επιχειρήματα με αριστερό πρόσημο


«Χρειαζόταν ένας εξορθολογισμός στον τομέα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων να γίνει, γιατί αρκετές από αυτές δεν ήταν αποτέλεσμα κάλυψης ικανοποίησης κοινωνικών αναγκών, αλλά ήταν στο πλαίσιο του προηγούμενου πελατειακού συστήματος, που φρόντιζε να δίνει χάρες κοινωνικές, αντί να έχει σκοπό να στήσει ένα σύστημα προστασίας που να καλύπτει με επάρκεια όλο τον πληθυσμό», Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Ιούλης 2015.
«Δεν είναι τιμή για τη χώρα μας το κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα που χτίστηκε σε πελατειακές σχέσεις, γεμάτο εξαιρέσεις και πελατειακές σχέσεις. Πρέπει επιτέλους και το θέμα των Ταμείων να τελειώσει και να εξυγιανθεί το σύστημα», Γιάννης Βρούτσης, υπουργός Εργασίας συγκυβέρνησης Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ, Μάρτης 2014.
Θα ήταν ενδιαφέρων, αν δεν ήταν εξαιρετικά εξοργιστικός, ο τρόπος που οι μεταλλαγμένοι πλέον σε γνήσια αστική πολιτική δύναμη, οπορτουνιστές πλασάρουν τη βαρβαρότητα. Ξεκινάνε με την παραδοχή ότι τα μέτρα που παίρνουν δεν ωφελούν το λαό, αλλά τάχα δεν μπορεί να γίνει αλλιώς και ταυτόχρονα δε διστάζουν να χρησιμοποιούν όλο το προηγούμενο προπαγανδιστικό οπλοστάσιο που είχαν συγκροτήσει κατά κύριο λόγο οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Ετσι και στην περίπτωση της νέας σφοδρής αντιασφαλιστικής επίθεσης, πλασάρουν τα ίδια επιχειρήματα με τους προηγούμενους, αλλά φροντίζουν να βάζουν μπροστά και το πρόσημο «αριστερά», μήπως και αποδειχτούν πιο αποτελεσματικοί υπηρέτες του κεφαλαίου.