Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Στο πόδι Κομματικές Οργανώσεις της ΚΟΑ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών


ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης στον Καρέα
ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης στον Καρέα
Στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών μπήκαν από την πρώτη στιγμή οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους δήμους περιμετρικά του Υμηττού.
Μέλη και οπαδοί του Κόμματος, Κνίτες και Κνίτισσες, έσπευσαν να συνδράμουν στη μάχη κατά των πυρκαγιών στην Ηλιούπολη, τον Καρέα, την Αργυρούπολη και το Βύρωνα. Παραμένουν στα σημεία που πλήττονται και συγκροτούν συνεργεία για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση. Παράλληλα, συγκροτούν ομάδες περιφρούρησης για δασικές εκτάσεις όμορων δήμων, όπως στην Καισαριανή, που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος, επομένως απαιτείται προληπτική φύλαξη. Στην Ηλιούπολη μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, με κλαδιά δέντρων, με χώμα και φτυάρια προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που έφτασαν στα σπίτια.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση και ζήτησε την άμεση ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης -εναέριων και επίγειων- προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στη Λακωνία, που πήρε επικίνδυνες διαστάσεις. Ο υπουργός τού δήλωσε ότι γνωρίζει την κρισιμότητα της κατάστασης και έχει δώσει ήδη τις κατάλληλες εντολές, με αποστολή εφτά αεροπλάνων και την ενίσχυση των επίγειων μέσων με Στρατό.
Επίσης, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, επικοινώνησε με τον Γ. Πανούση για την πυρκαγιά στον Υμηττό, απαιτώντας να γίνει άμεσα προσπάθεια από την κυβέρνηση ώστε να ελεγχθούν οι πυρκαγιές. Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι κάθε 500 μέτρα ανάβει και μια φωτιά. Ο βουλευτής του ΚΚΕ πήγε στον Καρέα.