Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Κάτω τα χέρια από το χωριό Susiya στη Δυτική Οχθη!


Παρέμβαση ενάντια σε νέες ισραηλινές απειλές για κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων

Την ασφυκτική καθημερινότητα μέσα στην οποία καλείται να επιβιώσει ο παλαιστινιακός λαός, αναδεικνύουν οι προκλήσεις σε βάρος εκατοντάδων κατοίκων του χωριού Susiya στη Δυτική Οχθη, τους οποίους το ισραηλινό κράτος απειλεί ότι θα γκρεμίσει τα σπίτια τους.
Συγκεκριμένα, οι ισραηλινές αρχές απειλούν να κατεδαφίσουν 80 κτίρια του χωριού, τα 37 πολύ άμεσα. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται πολλά σπίτια αλλά και μια κλινική που χρηματοδοτεί η ιταλική κυβέρνηση. Οι δικαστικές εντολές κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί αφορούν 340 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, πολλοί από τους οποίους δε θα είναι η πρώτη φορά που θα ξεσπιτωθούν. Η κατεδάφιση «παράνομων» οικημάτων, όπως και η επέκταση εβραϊκών εποικισμών με επακόλουθες «εκτοπίσεις» παλαιστινιακού πληθυσμού, αποτελούν συνηθισμένη πρακτική για το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.

Η καταγγελία της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας
Αντιδρώντας σε μια ακόμα απαράδεκτη μεθόδευση του ισραηλινού κράτους που έχει κάνει κόλαση τη ζωή χιλιάδων παλαιστινιακών οικογενειών, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:
«Κάτω τα χέρια από το Παλαιστινιακό χωρίο Susiya και το λαό της Παλαιστίνης.
H Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το κράτος του Ισραήλ για τις απαράδεκτες προκλήσεις κι απειλές που έχει εξαπολύσει σε βάρος των 340 κατοίκων του παλαιστινιακού χωριού Susiya. Με πολύχρονες απειλές, δικαστικές αποφάσεις κι ανοικτές προκλήσεις, το Ισραήλ επιδιώκει τον εκτοπισμό των Παλαιστίνιων κατοίκων του χωριού και την κατεδάφιση των σπιτιών τους.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ ενώ συνεχίζει την πολιτική των δολοφονιών, των φυλακίσεων, των εκτοπισμών, του απαράδεκτου τείχους, την ίδια στιγμή επιβραβεύεται τόσο από την ΕΕ όσο κι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αναβαθμισμένη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ SUSIΥA. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη σταθερή αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και συνεχίζει την πάλη του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για να σταματήσει ο εποικισμός, να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι και να υπάρξει ένα βιώσιμο, ανεξάρτητο, παλαιστινιακό κράτος, δίπλα στο Ισραήλ, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αναγνωρισμένο μέλος του ΟΗΕ».