Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ Αύριο Πέμπτη η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη

Η αφίσα της αυριανής εκδήλωσης στα Χανιά
Η αφίσα της αυριανής εκδήλωσης στα Χανιά

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση, την Πέμπτη 6/8, στις 7.30 μ.μ., στο Βράχο της Ακρόπολης, για τα 70 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945).
Στο κάλεσμά της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα «70 χρόνια μετά, η πυρηνική απειλή εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τους λαούς. Τα πυρηνικά όπλα έχουν εκσυγχρονιστεί και είναι στη φαρέτρα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ανταγωνίζονται για την κυριαρχία και το μοίρασμα των αγορών».
Καταγγέλλει, επίσης, την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη σχεδιαζόμενη δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων. Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «μπορεί οι κυβερνήσεις να εναλλάσσονται, παραμένει όμως το βασικό: Ο καπιταλισμός, οι συμμαχίες για τη διατήρηση της αστικής εξουσίας και την καθυπόταξη του ελληνικού λαού κάτω από τη σημαία των επιχειρηματικών ομίλων».
Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, απαιτώντας:
-- Την καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων.
-- Την απομάκρυνση των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων από την Ελλάδα.
-- Την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ - ΕΕ.
-- Αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στο Βράχο της Ακρόπολης καλούν επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Σε άλλες πόλεις
Εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ προγραμματίζονται για αύριο Πέμπτη και σε άλλες πόλεις:
-- Στη Θεσσαλονίκη: Στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου η Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης και η Παλαιστινιακή Παροικία πραγματοποιούν συγκέντρωση τιμής στα αμέτρητα θύματα του ιμπεριαλισμού, διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης και αγώνα.
-- Στην Καβάλα: Στις 8.30 μ.μ., στο λιμάνι (στο ύψος του ΚΤΕΛ). Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία, μοίρασμα υλικού, προβολή διαφανειών με φωτογραφίες αντιπολεμικού περιεχόμενου, συναυλία από συγκρότημα φιλειρηνιστών της πόλης.
-- Στην Ξάνθη: Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας.
-- Στην Κομοτηνή: Στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ομιλία από τον Θ. Καδρούδη, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης, θα προβληθεί βίντεο και θα παρουσιασθεί Θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Το σκήπτρο της εξουσίας».
-- Στα Χανιά: Στις 8.30 μ.μ. στο Γιαλί Τζαμισί. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, Μ. Παπαδομανωλάκης, ενώ θα υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με το μουσικό σχήμα «ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΛΑΪΚΟΙ» του Γ. Βαβουλέ, το κρητικό παραδοσιακό συγκρότημα του Γ. Βογιατζή και τη χορευτική ομάδα του Αθλητικού και Χορευτικού Συλλόγου «ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ».