Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

No 653023

 

«Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης» με πολλά ερωτήματα...

Με μια προκήρυξη, που γεννά πολλά ερωτήματα τόσο για το περιεχόμενό της όσο και τις δυνατότητες αξιοποίησής της ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, η πρωτοεμφανιζόμενη «οργάνωση» «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλαβε το περασμένο Σάββατο, παραμονή της μεγάλης πορείας για το Πολυτεχνείο, την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και το θάνατο δύο μελών της.

Η 18σελιδη προκήρυξη ήταν αποθηκευμένη σε στικάκι USB και ειδοποιήθηκε το site «zougla» για την παραλαβή του από την είσοδο του Μνημείου πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Οι συντάκτες της αναφέρουν ότι το χτύπημα έγινε ως «αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι».

«Η δολοφονία Φύσσα αποτελεί σημείο καμπή, αφού αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δολοφονικής καμπάνιας της Χρυσής Αυγής που τα τελευταία δύο χρόνια και ιδιαίτερα μετά την είσοδό της στο αστικό κοινοβούλιο, έχει επιδοθεί συστηματικά σε δολοφονίες και ξυλοδαρμούς μεταναστών, εργαζομένων, ξυλοδαρμούς και βιαιοπραγίες κατά αριστερών και αντιεξουσιαστών και όλα αυτά με την πλήρη κάλυψη της δημοκρατικής αστυνομίας», αναφέρεται. Το σημείο αυτό έχει δώσει ήδη λαβή στην αστυνομία να διαρρέει πληροφορίες για επιφυλακή ενόψει χτυπήματος αστυνομικού στόχου.

Με την προκήρυξη ονομάζεται σαν χρηματοδότης της ΧΑ ο εφοπλιστής Μαρινάκης και διατυπώνεται η απειλή πως όποιος προσεγγίζει την ΧΑ είναι συνυπεύθυνος.

Οι συντάκτες της προχωρούν σε πολιτικές εκτιμήσεις γράφοντας ότι «δεν αποκλείεται να δούμε και ενδεχόμενη συνεργασία για συγκυβέρνηση Χρυσής Αυγής με τη ΝΔ» και αναφέρονται επίσης, σε ένα προς ένα όλα τα χτυπήματα της Χρυσής Αυγής κατά αλλοδαπών σε Αθήνα και περιφέρεια.

Προαναγγέλλουν νέα χτυπήματα κατά της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Στην Ελλάδα, χωρίς να απολεστεί ο αντικαθεστωτικός χαρακτήρας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών υποδομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι πρώτες εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών για την προκήρυξη είναι ότι ο εκτελεστής των δύο μελών της Χρυσής Αυγής και ο συντάκτης της προκήρυξης είναι διαφορετικά πρόσωπα, ότι ο εκτελεστής είναι νέος στην ένοπλη «οργάνωση», ενώ ο συντάκτης της προκήρυξης είναι «παλιός» στις λεγόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις και στο «αντάρτικο πόλης». Δεν αποκλείουν, επίσης, στην πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα να έχουν ενταχθεί άτομα που δεν αποκλείεται να είχαν δραστηριοποιηθεί σε παλαιότερες «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην «αντιτρομοκρατική» περίμεναν ότι η προκήρυξη θα περιλαμβάνει τρία στοιχεία, στα οποία, ωστόσο, δεν γίνεται καμία αναφορά. Ειδικότερα, δεν περιγράφεται πουθενά η στιγμή της δολοφονίας, δεν γίνεται καμία αναφορά στο πώς και γιατί δημιουργήθηκε η «οργάνωση», αλλά ούτε και στο οπλοστάσιό της. Οπως άλλωστε δημοσιεύει το «Εθνος», μελετώντας το κείμενο, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίζουν ομοιότητες με αυτά που έχουν στείλει κατά το παρελθόν μέλη άλλων «τρομοκρατικών οργανώσεων» (και εδώ εδράζεται η εκτίμησή τους για το ενδεχόμενο συνεργασίας παλαιών και νέων ομάδων), αλλά διακρίνουν διαφορές με τα κείμενα της «Σέχτας Επαναστατών».