Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ρίχνει γέφυρες και στον ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνήσεις συνεργασίας

 

elections2014

Γέφυρες αριστερά και δεξιά, για σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας που θα ενσωματώνουν ευρύτερα λαϊκά στρώματα στον ευρωμονόδρομο εξασφαλίζοντας το πέρασμα και νέων αντιλαϊκών μέτρων, έριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, χτες βράδυ, σε διακαναλική συνέντευξή του στους αθηναϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς ACTION 24, EXTRA 3 και CONTRA CHANNEL.

Είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα έχει για μια μεγάλη περίοδο ανάγκη από κυβερνήσεις συνεργασίας. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να είναι προοδευτικές, είναι η πρώτη μας επιλογή. Εάν δεν μπορούν να είναι προοδευτικές γιατί δε φτάνουν οι αριθμοί, πρέπει να είναι δημοκρατικές, φιλοευρωπαϊκές, υπεύθυνες, διότι αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα για τον ελληνικό λαό, αν θα έχουμε μια στέρεη δημοκρατία, έναν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μια χώρα ισότιμη μέσα στην Ευρώπη».

Απαντώντας δε στην ερώτηση αν έχει κόψει τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βενιζέλος απάντησε περίπου παραπονούμενος: «Κοιτάξτε, γέφυρα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση υπάρχει, εμείς ήμασταν πάντα ανοιχτοί, αλλά η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά έκανε την επιλογή να μας βρίζει, να χυδαιολογεί, να συκοφαντεί, να απειλεί, να εκβιάζει».

Ερωτώμενος για τη στάση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, τη δραστηριότητά του, τις αποστάσεις που τηρεί από το εγχείρημα της Ελιάς, ο Βενιζέλος απέφυγε τη ρήξη: «Ο κ. Παπανδρέου είναι πρώην πρόεδρος και βουλευτής εν ενεργεία του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας από τους βουλευτές στους οποίους στηρίζεται η κυβέρνηση και εάν ένας Ελληνας έχει ενδιαφέρον να πετύχουμε, αυτός πρέπει να είναι ο κ. Παπανδρέου». Ερωτηθείς για το αν θα τον διαγράψει απάντησε: «Αυτά είναι παλιές πρακτικές. Δηλαδή μπήκε ο Παπανδρέου και διέγραψε τον κ. Σημίτη, θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο;».

Σημειωτέον, και χτες στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Κουκουλόπουλος, Ντόλιος, Κασσής) καυτηρίασαν το φλερτ Παπανδρέου με ΔΗΜΑΡ. Μιλώντας στο «BHMA fm» για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Πάγκαλος είπε: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα εξουσίας, πιστευτό και εφαρμοστέο (...) Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια (...) δεν υπάρχει ως κόμμα πλέον και θα αποδειχθεί αυτό και στις εκλογές πλέον. Εχει κατεδαφιστεί ως κόμμα, διότι ως παράταξη εξακολουθεί να υπάρχει (...) Δεν θα υπάρξει ούτε ΔΗΜΑΡ»...

Παραπέρα, στη συνέντευξή του, ο Ευ. Βενιζέλος επέμεινε στην κυβερνητική σταθερότητα, ώστε να περνούν απρόσκοπτα και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα. Για να τρομοκρατήσει το λαό ξανάπαιξε το χαρτί της ασύντακτης χρεοκοπίας (Τι προτείνετε; Να γυρίσουμε ξανά στο σημείο μηδέν; Να οδηγηθούμε σε ασύντακτη χρεοκοπία; Να γίνουμε ζούγκλα;») κι έβαλε πρόταγμα «να φέρουμε ξένους να επενδύσουν στην Ελλάδα». Ζήτησε ενίσχυση της εκλογικής σύμπραξης της Ελιάς.