Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ορρωδεί προ ουδενός για να βάλει στο χέρι τον κυβερνητικό θώκο

 



Την αποφασιστικότητά του να δημιουργήσει ένα κόμμα ικανό να αναλάβει την αστική διαχείριση και να διευθύνει ενιαία και συγκροτημένα την πορεία εξόδου απ' την κρίση προς όφελος των αστών συνεπώς σε βάρος του λαού, διακήρυξε ξανά ο Αλ. Τσίπρας απ' το βήμα της νεοεκλεγείσας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει σήμερα για την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Ξεκαθάρισε πως το πρώτο συνέδριο που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή αποσκοπούσε στο να ανιχνεύσει το «κυβερνητικό αύριο» του κόμματος, πως η ενιαιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν στόχευε παρά να αποδείξει – προφανώς στην αστική τάξη - «την ετοιμότητά μας να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης» που περνάει μέσα απ' την οικοδόμηση «κόμματος εσωτερικά λειτουργικού και αποτελεσματικού», άρα και ικανού να λειτουργήσει σαν «μαγνήτης» που θα προσελκύσει στον πόλο αυτό του αστικού πολιτικού συστήματος «δυνάμεις από τα αριστερά της αριστεράς ως τα αριστερά του σοσιαλιστικού χώρου». Συμπαράταξη που ο Αλ. Τσίπρας εμφάνισε σαν αναγκαία προϋπόθεση για να βάλουν στο χέρι τον κυβερνητικό θώκο.

Για να ενισχύσει την αφήγησή του περί της δήθεν «ανατροπής» που θα επιφέρει η εξέλιξη αυτή, κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για «αγωνία να εξασφαλίσει την εύνοια των δανειστών», ότι είναι «αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή» λόγω ...υποτέλειας και όχι επειδή η αντιλαϊκή πολιτική απαντά σε ανάγκες της άρχουσας τάξης και αντιστοιχεί σε συγκεκριμένα μέτρα επιβολής της, αυταρχικά και κατασταλτικά.

Απ' την ομιλία του δεν έλειψαν αναφορές στα μαχαιρώματα και το διαδρομισμό του Συνεδρίου, αλλά για να ...διαψεύσει αυτό που είδαν άπαντες όσοι βρέθηκαν στο χώρο και κατέγραψαν επώνυμα στελέχη του κόμματός του σε αρθρογραφία τους. Κι ακόμα παραπέρα, κατά το όταν η πραγματικότητα δεν μας συμφέρει τόσο το χειρότερο γι' αυτήν, ισχυρίστηκε ότι «ήταν μια γιορτή δημοκρατίας», ότι «μακάρι, αυτή την ανοιχτή δημοκρατική και πλουραλιστική λειτουργία να ακολουθούσαν όλα τα κόμματα» γιατί κάτι τέτοιο «θα αποτελούσε βήμα εμβάθυνσης της ποιότητας του πολιτικού μας συστήματος»!!!

Για να εξευμενίσει τους ΠΑΣΟΚογενείς που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στην ΚΕ, ο Αλ. Τσίπρας διαμήνυσε στους υπεύθυνους για το σπάσιμο της συμφωνημένης σταυροδοσίας ότι: «Η επιλογή μας να προχωρήσουμε μαζί με τους συντρόφους μας που προέρχονται από το σοσιαλιστικό χώρο αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη στρατηγική επιλογή».

«Περιβόλι» η συνέντευξή του στον «Επενδυτή»

«Περιβόλι» είναι η συνέντευξή του στον «Επενδυτή», όπου κάνει φύλλο και φτερό ακόμα κι αυτές τις σκοπίμως ασαφείς δεσμεύσεις της Πολιτικής Απόφασης του Συνεδρίου που αποσκοπούν κυρίως στο να δημιουργούν μια αχλή φιλολαϊκότητας δίχως κανένα αντίκρυσμα. Για παράδειγμα ενώ στο ντοκουμέντο γίνεται λόγος για ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει πως απλά «θα επανεξεταστούν οι όροι» για να διαπιστωθεί αν έγιναν με διαφάνεια και ότι «προφανώς η ανάκτησή τους δεν είναι απλή διαδικασία, ούτε από νομικής ούτε από οικονομικής άποψης»!!! Διαβεβαιώνει εξάλλου ότι και τον δημόσιο τομέα δεν τον θέλει παρά μόνο για να παίξει ρόλο στην καπιταλιστική ανάπτυξη, να επιδράσει δηλαδή στην γρήγορη επανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Εκεί όμως που δίνει ρεσιτάλ εμπαιγμού προς το λαό είναι όταν ρωτάται γιατί απέρριψε το Συνέδριο την πρόταση για ολική διαγραφή του χρέους. Απαντά: «Η θέση για ολική διαγραφή ξεχνά ότι το χρέος είναι ταξικό και δίνει συγχωροχάρτι σε αυτούς που το δημιούργησαν πλουτίζοντας. Είναι λοιπόν, αντί να το σβήσουμε λογιστικά, να φορολογήσουμε αυτούς που πλούτισαν φορτώνοντας το λαό με χρέος (...) οι επιλογές λοιπόν ήταν, διαγράφουμε και ξεχνάμε ή ζητάμε να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν»!!!

Ο Αλ. Τσίπρας παραδέχεται – προφανώς άθελά του – ότι το χρέος θα συνεχίσει να το αποπληρώνει ο λαός, ότι αυτό θα γιγαντώνεται αφού η αστική τάξη, της οποίας την εξουσία αναγνωρίζει, θα βάζει διαρκώς το χέρι στον κρατικό κορβανά. Άλλωστε το μείγμα διαχείρισης που οραματίζεται να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ακριβώς έχει στον πυρήνα του, γενναίες ενισχύσεις στους καπιταλιστές για να επενδύσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να αμφισβητήσει το χρέος, απεναντίας το νομιμοποιεί μετακυλίοντας την ευθύνη της αποπληρωμής του στις πλάτες του λαού που ήδη στενάζει. Όσο για τα περί φορολόγησης του πλούτου, ούτε μπορεί ούτε θα το κάνει. Άλλωστε δυο αράδες παρακάτω, στην ίδια συνέντευξη, επιβεβαιώνοντας ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ομολογεί: «Η θέση των επιχειρήσεων δεν εξαρτάται μόνο από τους μισθούς, αλλά και από μια σειρά άλλους παράγοντες όπως η φορολογική πολιτική, η αναπτυξιακή πολιτική»....

 

“902.gr”