Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Κλίμα ευφορίας προσπαθεί να καλλιεργήσει ο Ευ. Βενιζέλος

 

Σε καλλιέργεια αυταπατών για ελάφρυνση των τεράστιων βαρών που σηκώνει ο λαός μας, επιδίδεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» όπου μεταξύ άλλων λέει ότι «ο Σεπτέμβριος πρέπει να σηματοδοτήσει (...) την είσοδο στην τελική ευθεία για την οριστική έξοδο από την κρίση».

«Η οριστική έξοδος από την κρίση είναι και αναγκαία και εφικτή, το πρώτο δε στοιχείο που περιλαμβάνει είναι η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και η αποκατάσταση αδικιών που έγιναν πάνω στη μάχη της εθνικής επιβίωσης», λέει ο Ευ. Βενιζέλος και προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει προσπάθεια: «Για να διεξαχθεί, με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία, η τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης με στόχο τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης, την ανάσχεση της ανεργίας, τη βιωσιμότητα, όχι μόνο του χρέους, αλλά της εθνικής οικονομίας συνολικά. Προφανώς, χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα που δεν αντέχει κανείς. Προφανώς, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας των πιο αδύναμων». Κι αυτά, την ίδια ώρα που συζητιούνται και οριστικοποιούνται νέα χαράτσια για τη λαϊκή κατοικία, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι αναμένεται να μπουν στη διαδικασία της κινητικότητας, την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει κ.ο.κ.

Παρά την προσπάθεια να καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας, ο Ευ. Βενιζέλος παραδέχεται ότι θα συνεχιστεί η ίδια σκληρή πολιτική, κάνοντας λόγο για ένα «δικό μας "εθνικό μνημόνιο"» και προσθέτοντας: «Η προγραμματική συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων θέλουμε να συνιστά το πολιτικό πλαίσιο αυτού του εθνικού σχεδίου, πρώτη προϋπόθεση του οποίου είναι η πολιτική σταθερότητα».

 

“902.gr”