Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

«Ναι» στη διαδικασία πτώχευσης

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ «ΚΑΤΣΕΛΗ»

 

katselis-400x200

Ολοκληρώθηκε και τυπικά το θέμα της πτωχευτικής διαδικασίας που κίνησε, από τις αρχές του προηγούμενου Ιούνη, η διοίκηση του ομίλου «Nutriart - ΚΑΤΣΕΛΗΣ», αφού η συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που συνήλθε χτες, ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή της σχετικής αίτησης και το περιεχόμενό της.

Η αίτηση αναμένεται να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στις 18 του Σεπτέμβρη 2013.

Η εταιρεία «Nutriart»... προέκυψε το 2008, από τη συγχώνευση - ένωση των εταιρειών ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΒΕΕ και ΕΛΒΙΠΕΤ ΑΕ. Επρόκειτο για σημαντικές επιχειρήσεις του χώρου, σε τομείς του οποίου η καθεμιά δρούσε, και είχαν δημιουργηθεί μέσα από μία πολυσύνθετη διαδικασία εξαγορών και συγχωνεύσεων άλλων, μικρότερων μονάδων.

Το βέβαιο είναι ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση η «Nutriart» εξασφάλισε τους μύλους της «Αλλατίνη», την αγορά αρτοσκευασμάτων της ΚΑΤΣΕΛΗΣ και τα προϊόντα της ΠΛΑΖΑ, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί στα χέρια της ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αγοράς, που σύμφωνα με το λογότυπό της «...για πρώτη φορά, μία Ελληνική εταιρεία, κάλυπτε τις ανάγκες των επαγγελματιών του χώρου της αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής, της κατεψυγμένης ζύμης και των τελικών καταναλωτών, με προϊοντική γκάμα που ξεκινάει από τις α' ύλες και καταλήγει στα τελικά προϊόντα».

Σύμφωνα με την αρχική απόφαση για προσφυγή στο «άρθρο 99», «η επιδείνωση της κρίσης, ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση, σύναψη και υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυναν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της».

Σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες για την πτώχευση και όλες οι ενέργειες της εργοδοσίας ήταν ένα παραμύθι, ώστε να ξεμπερδέψουν με τους εκατοντάδες εργαζόμενους και στη συνέχεια να προχωρήσουν στα όποια σχέδια έχουν, απαλλαγμένοι από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε αυτήν την κατεύθυνση αξιοποίησαν όλους τους κυβερνητικούς νόμους, ενώ ειδικά το τελευταίο διάστημα εντάθηκαν οι παγίδες που έστησαν σε βάρος των εργαζομένων με στόχο να εξασφαλίσουν τις παραιτήσεις τους από τα δικαιώματά τους.