Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η νεολαία όπως την θέλουν...

 

«Εβγαλε μάτι» το «θάψιμο» του Φεστιβάλ της ΚΝΕ από τα κανάλια. Οχι γιατί θα περίμενε κανείς να δείξουν χιλιάδες νέους να περιδιαβαίνουν στα περίπτερα και στις σκηνές στο πάρκο «Τρίτση», ανάμεσα σε πανό, ταμπλό και στίχους με μηνύματα ανατροπής. Αλλά γιατί έγινε φανερό πώς θέλουν να παρουσιάσουν και κυρίως πώς θέλουν να είναι η νεολαία.

Ετσι, ακριβώς εκείνο το διάστημα που ετοιμαζόταν και γινόταν το φεστιβάλ, είδαμε και ξαναείδαμε πλάνα με νεαρούς στημένους στην ουρά έξω από το ΟΑΚΑ και έχοντας καλοπληρώσει για να «αποθεώσουν» το νέο «είδωλο», με τις εικόνες να συμπληρώνονται από σχόλια επιφανειακής κριτικής στα πολιτιστικά υποπροϊόντα. Είδαμε νέους απ' όλο τον κόσμο να περιμένουν - σε ουρές πάλι - για το νέο κινητό. Είδαμε πολυεθνικές «με αίσθημα ευθύνης» να προσφέρουν προγράμματα απασχόλησης νέων με τους όρους που έχουν συνδιαμορφώσει μαζί με τα υπόλοιπα μονοπώλια.

Φυσικά οι νέοι δεν μπορεί να περιμένουν από τα κανάλια να αποδώσουν τις πραγματικές ανησυχίες, ανάγκες και τις δραστηριότητές τους, όμως μπορούν να κρίνουν και να βγάζουν τα συμπεράσματά τους...