Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Εξω ο φασισμός από την εκπαίδευση

 

Στην προσπάθεια διείσδυσης - παρέμβασης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στο χώρο της εκπαίδευσης εντάσσεται και η εμφάνισή της στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων. Στο πλαίσιο αυτό, χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο με 2 φασίστες εκπαιδευτικούς (εμφανίζεται ως «Εθνικιστικό Μέτωπο») ανακηρύχτηκε επίσημα από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης ως υποψήφιο για τις εκλογές αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης που θα γίνουν στις 5 Νοέμβρη. Την ακύρωση του ψηφοδελτίου ζητάει η ΟΛΜΕ, ενώ ο υπουργός Παιδείας, για άλλη μια φορά, επαναφέρει την αντιδραστική θέση για «ενιαία ψηφοδέλτια» στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης καλεί τους εκπαιδευτικούς να απομονώσουν και να καταδικάσουν τις προσπάθειες των χρυσαυγιτών να αποκτήσουν συνδικαλιστικό έρεισμα και χώρο στην εκπαίδευση. Επίσης, καλεί τα σωματεία των εκπαιδευτικών να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του χρυσαυγίτικου ψηφοδελτίου, να διαγράψουν τους φασίστες από μέλη τους και να απαιτήσουν από τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης την ακύρωση του χρυσαυγίτικου ψηφοδελτίου.

Επίσης, σχολιάζει την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας, με αφορμή το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος υιοθετώντας την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων» και αποφεύγοντας να πάρει θέση απέναντι στη ναζιστική, φασιστική ιδεολογία του μίσους που πρεσβεύει η ΧΑ βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει «να βγουν οι ιδεολογίες έξω από το σχολείο» για να μείνει προφανώς απερίσπαστη η κυρίαρχη αστική ιδεολογία στο μάθημα της υποταγής και της αποδοχής της εκμετάλλευσης.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Μόνο τυχαία δεν είναι η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, με αφορμή τις εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, αφού ειδικά αυτές οι εκλογές διεξάγονται με ευθύνη της Διοίκησης και δεν είναι αρχαιρεσίες συνδικαλιστικών σωματείων.

Το ζήτημα είναι σοβαρό!

Ο εγκληματικός χαρακτήρας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι πια ολοφάνερος σε όλο τον ελληνικό λαό!

Απόπειρες και δολοφονίες αγωνιστών, μαχαιρώματα μεταναστών, ρατσιστικό δηλητήριο του μίσους, αντικομμουνισμός και μια απέραντη έχθρα για το εργατικό - λαϊκό κίνημα πάνε χέρι - χέρι με τη διεκδίκηση επιπλέον φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (ιδίως των εφοπλιστών), τα δουλεμπορικά γραφεία εργασίας των 18 ευρώ, την απαίτηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών και αντικατάστασή τους με ανέργους των 14 ευρώ αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί το βούρδουλα και τον μπαμπούλα του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Ταυτόχρονα, η ΧΑ χρησιμοποιείται και ως άλλοθι για τις ανιστόρητες θεωρίες των δύο άκρων, της ταύτισης δηλ. φασισμού και κομμουνισμού που αποτελεί την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εκτρέφει και ενισχύει τα ναζιστικά εγκληματικά μορφώματα τύπου ΧΑ.

(...) Η εγκληματική ναζιστική ιδεολογία δεν έχει θέση στην Εκπαίδευση, δεν έχει θέση στα συνδικάτα, δεν έχει θέση στον ελληνικό λαό!

Οι δάσκαλοι, που συμμετείχαν μαζικά στον αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, να μη δείξουν καμιά ανοχή στους φασίστες, να μην επιτρέψουν στο ναζιστικό δηλητήριο του μίσους να ποτίσει τα σχολεία, να μιλήσουν ανοιχτά στους μαθητές τους για την εγκληματική φύση του ναζισμού - φασισμού.

(...) Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Οσο δυναμώνει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, ο ταξικός του προσανατολισμός, θα απομονώνεται η επιρροή της Χρυσής Αυγής, θα αποκαλύπτεται στις συνειδήσεις των εργαζομένων ο αντιδραστικός της ρόλος ως όργανο του κεφαλαίου».

“Ριζοσπάστης”