Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Π. Καμμένος: Εθνική συναίνεση... μετά τις εκλογές

 

Από τη συνάντηση Κ. Μητσοτάκη - Π. Καμμένου

Στο ρυθμό της σεναριολογίας για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, καθώς και στο πλαίσιο της ζύμωσης μεταξύ των αστικών κομμάτων για τη σύναψη συμμαχιών για το σχηματισμό κυβέρνησης διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής, «χορεύουν» τα αστικά κόμματα.

Στο φόντο αυτού του πολιτικού σκηνικού και στο πλαίσιο των σεναρίων που δίνουν και παίρνουν, συνάντηση με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Π. Καμμένου μετά τη συνάντηση, ο Κ. Μητσοτάκης δεν του ζήτησε να στηρίξει την εκλογή του Σταύρου Δήμα στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά διατύπωσε την επιθυμία του να υπάρχει μια «εθνική γραμμή» και συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων πριν από τις εκλογές, ζήτημα το οποίο δε συνδέει με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο Π. Καμμένος, επανέλαβε ότι «δεν έχει καμία αντίρρηση» ως προς την ανάγκη «εθνικής γραμμής» και συνεννόησης, ωστόσο η θέση των ΑΝΕΛ είναι η προσφυγή στις κάλπες και στη συνέχεια η συνεννόηση των κομμάτων. Ο ίδιος τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ θα συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση «εθνικής συνεννόησης» αρκεί να γίνουν εκλογές, να υπάρχει «αλλαγή πολιτικής», δηλαδή διαπραγμάτευση με ΕΕ - ΔΝΤ, κατάργηση μνημονίου και διασφάλιση της εθνικής πολιτικής. Ο Π. Καμμένος εμφανίζεται να θέτει ως όρο τη μη συμμετοχή του Αντ. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου σε αυτήν την κυβέρνηση, καθώς οι ίδιοι «έχουν δεσμευτεί για νέα μνημόνια».

Παράλληλα, ο Π. Καμμένος ζήτησε από την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές τώρα, πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής ΠτΔ, και να τις διενεργήσει εντός 18 ημερών, ώστε να μη βάζει σε κίνδυνο την οικονομία...

“902.gr” Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2014