Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Μ. Σούλτς: Ο Αλ. Τσίπρας να συζητήσει μαζί μας πως θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα

 

Οι επενδύσεις και πως αυτές θα έρθουν στην Ελλάδα πρέπει να είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης, συμβουλεύει τονΑλέξη Τσίπρα ο Μάρτιν Σουλτς, κάνοντας ορατό πως το διακύβευμα είναι η εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών ομίλων.

«Αντί να επιμένει σε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, θα έπρεπε να συζητήσει μαζί μας πώς μπορούν να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα», δηλώνει ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην εφημερίδα «Welt am Sonntag».

Αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας πλανάται εάν πιστεύει ότι μπορεί να διώξει την τρόικα και οι Ευρωπαίοι θα χρηματοδοτήσουν παρόλα αυτά τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Αποκαλύπτει στην εφημερίδα ότι κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τις φραστικές επιθέσεις εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης και της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, διότι αυτή η τακτική είναι κοντόφθαλμη, μιας και η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να παρέχει βοήθεια στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης, απάντησε: «Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι υπάρχουν περιθώρια, αλλά ότι και αυτά έχουν όρια. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να θέσει υπό έλεγχο τα φαντάσματα που κάλεσε. Τα περιθώρια θα εξαρτώνται από αν θα το καταφέρει. Έχει πολλή δουλειά μπροστά του στο ίδιο του το κόμμα και με τον κυβερνητικό εταίρο, τον οποίο επέλεξε».

“902.gr Κυριακή 01 Φλεβάρη 2015