Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Π. Καμμένος: Μεγάλη γεωστρατηγική σημασία θα έχει για Ελλάδα και ΝΑΤΟ η δημιουργία μεγάλης αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο

ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος στην Κάρπαθο

Τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ θα εξυπηρετεί η δημιουργία μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,Πάνος Καμμένος, που την Τρίτη 26 Μάη επισκέφθηκε το νησί με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από το θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική» της Ρόδου, ανέφερε πως «η Κάρπαθος διαθέτει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Αιγαίου. Είναι σε ένα κομβικό σημείο μεταξύ του Αιγαίου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Πιστεύω ότι θα έχει πολύ μεγάλη γεωστρατηγική σημασία και για την Ελλάδα και για το ΝΑΤΟ η δημιουργία μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο».
Προκειμένου να πείσει τους νησιώτες να αποδεχθούν τη ΝΑΤΟική βάση, εμμέσως πλην σαφώς τους είπε ότι αν θέλουν να έχουν περίθαλψη, θα πρέπει να έχουν και ΝΑΤΟική βάση, λέγοντας πως «με τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τις οικογένειες που θα διαμένουν εδώ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τη δημιουργία υποδομών που έχει ανάγκη η Κάρπαθος, όπως νοσοκομεία και βεβαίως θα μπορεί η Κάρπαθος να μετατραπεί και σε ένα μεγάλο κέντρο εκπαίδευσης των ιπταμένων όλων των συμμαχικών χωρών».
Ζήτησε ευθέως από τους Καρπαθιώτες να αποδεχτούν μια βάση θανάτου για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, λέγοντας ότι «με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των πολιτών μπορεί πράγματι να φιλοξενήσει μία μεγάλη εγκατάσταση συμμαχική, η οποία θα εξυπηρετήσει και τα συμμαχικά, αλλά και τα εθνικά συμφέροντα».
Σχόλιο της ΤΕ Ν. Δωδεκανήσου ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Π. Καμμένου στην Κάρπαθο
«Ο υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Π. Καμμένος κάλεσε τους Καρπάθιους να δεχθούν να φιλοξενήσουν τη ΝΑΤΟική βάση, λες και πρόκειται για τουριστικό γκρουπ!
Υπόσχεται οφέλη, όταν μόνο κινδύνους πολεμικής εμπλοκής επιφυλάσσει το νέο ορμητήριο της ευρωατλαντικής συμμαχίας για τον έλεγχο δικτύων μεταφοράς, Ενέργειας και αγορών. Εξάλλου ποια ανάπτυξη τουριστική μπορεί να έχει το νησί, ποιος επισκέπτης θα θέλει να κάνει διακοπές σ’ έναν τόπο όπου προσγειώνονται και απογειώνονται τα πολεμικά αεροσκάφη, που σκορπίζουν φωτιά και θάνατο στη γύρω περιοχή;
Εμείς καλούμε το λαό της Καρπάθου να δώσει στην κυβέρνηση περήφανη απάντηση ότι για κανένα οικονομικό όφελος δεν δέχεται να μετατραπεί το νησί της Καρπάθου σε ορμητήριο πολέμου και θανάτου».