Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Ιταλία: Περικοπές 10 δισ. ευρώ από τη δημόσια υγεία σχεδιάζει η κυβέρνηση

Μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία κατά 10 δισ. ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση τουΜατέο Ρέντσι, σύμφωνα με δηλώσεις του «επιτρόπου» υπεύθυνου για τη μείωση των εξόδων του ιταλικού δημοσίου,Γιόραμ Γκούτγκελντ, τον οποίο έχει διορίσει ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», ο Γκούτγκελντ, από τους στενότερους συνεργάτες του Ρέντσι, τονίζει ότι πρέπει να μπει ένα όριο στις δαπάνες για μικροβιολογικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις που καλύπτονται από το ιταλικό σύστημα Υγείας.
Η υπουργός Υγείας, Μπεατρίτσε Λορεντσίν, πρόσθεσε ότι «στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό δεν προβλέπεται καμία οριζόντια περικοπή, αλλά μια πιο αποδοτική διαχείριση του όλου συστήματος, με στόχο την εξασφάλιση πόρων για τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες». «Ένα μέρος των πόρων αυτών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των φόρων» πρόσθεσε η Λορεντσίν.
Πολλοί σχολιαστές, όμως, υπενθυμίζουν ότι πριν από μόλις μια εβδομάδα ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε διαφημίσει τετραετές πρόγραμμα μείωσης της φορολογικής πίεσης -το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσει το 2016 με κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας- ενώ τώρα η κυβέρνηση, ως πρώτη κίνηση, στρέφεται στον περιορισμό των ποσών που δαπανώνται για την υγεία των πολιτών.