Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Αβεβαιότητες...και βεβαιότητες

Αβεβαιότητες...

«Το τέλος των βεβαιοτήτων»,
 αυτή είναι «η μόνη ασφαλής διαπίστωση», έγραφε στο κύριο άρθρο της την Παρασκευή η «Αυγή», κάνοντας αναφορές στην «αναταραχή που βρίσκονται τα δύο μεγαλύτερα κόμματα», αλλά και στις «ασυμφωνίες στο εσωτερικό της ΕΕ, στην ίδια τη Γερμανία, αλλά και ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού».
Πράγματι, τόσο στο εγχώριο αστικό πολιτικό σκηνικό όσο και στο μέτωπο των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, τα πράγματα είναι ρευστά. Ωστόσο μέσα σε αυτήν τη ρευστότητα, σε ό,τι αφορά το λαό υπάρχουν και παραϋπάρχουν «βεβαιότητες», υπάρχουν «σταθερές» που έχουν επιβεβαιωθεί και από τις εξελίξεις του τελευταίου 6μήνου, όσο και αν προσπαθούν στην «Αυγή» και το ΣΥΡΙΖΑ να τις θολώσουν, επικαλούμενοι και πάλι τη... «νέα διαπραγμάτευση»!

... και βεβαιότητες
Τέτοια πραγματική «βεβαιότητα» είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι η ΕΕ, όπως και όλες οι λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου, δεν αλλάζει προς το καλύτερο για τους λαούς, όπως μας τσαμπούναγε ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο πιο αντιδραστική γίνεται. Τέτοια «βεβαιότητα» είναι και το γεγονός ότι την ίδια ώρα που εντείνονται οι «ασυμφωνίες» μεταξύ των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων για τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους, όλοι τους μαζί ομονοούν στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Και φυσικά, εντελώς βέβαιο είναι και το ότι το «κυρίως πιάτο» του νέου μνημονίου είναι μπροστά μας, ακριβώς όπως περιγράφεται χαρτί και καλαμάρι στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που έχει καταθέσει η συγκυβέρνηση, για να αιτηθεί το νέο δάνειο από Ευρωζώνη και ΔΝΤ, αλλά και στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, που δηλώνει ρητά ότι οι αντιλαϊκές προτάσεις της κυβέρνησης πρέπει να ενισχυθούν.
Αυτή είναι η αλήθεια και ας σταματήσουν να παριστάνουν τους... αβέβαιους στην «Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ!